Kanta-Häme

Hamkiin lähes 3 700 ensisijaista hakijaa

Kun yhteishaku ammattikorkeakouluihin päättyi, oli Hämeen ammattikorkeakoulun 1135 aloituspaikkaa tavoittelemassa 3 700 ensisijaista hakijaa.

Nuorten yhteishaussa eli päiväopiskeluna suoritettavissa koulutusohjelmissa vetovoima nousi viime vuodesta. Yhtä aloituspaikkaa kohti oli lähes kolme ensisijaista hakijaa. Kiinnostavimmat koulutusohjelmat olivat terveydenhoitotyön suuntautumisvaihtoehto, sosiaaliala, liiketalous, hevostalouden suuntautumisvaihtoehto ja muotoilu. Eniten suosiotaan viime kevään yhteishakuun verrattuna kasvattivat liiketalous ja tietotekniikka.

Aikuisten yhteishaussa eli työn ohessa suoritettavista AMK-tutkintoon johtavista koulutusohjelmista vetovoimaisin oli liiketalous, johon haki lähes 15 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Muita suosittuja koulutusohjelmia aikuisten yhteishaussa olivat hoitotyö sekä maisemasuunnittelu.

Ylemmissä AMK-tutkinnoissa suosituimmat koulutusohjelmat olivat yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen johtaminen sekä sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen.

Erillishaussa oli myös ylempään AMK-tutkintoon johtava englanninkielinen Business Management and Entrepreneurship -koulutusohjelma, johon oli 117 hakijaa. Aloituspaikkoja on 30.

Sekä AMK-tutkintoon että ylempään AMK-tutkintoon johtavien koulutusohjelmien valintakokeet järjestetään touko-kesäkuun vaihteessa. (HäSa)

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic