Kanta-Häme

Hamkilaiset esittelivät liikeideoitaan

Hämeen ammattikorkeakoulussa (Hamk) Hämeenlinnan Visamäessä järjestettiin tiistaina Pitching-tapahtuma, jossa oppilaitoksen opiskelijat esittelivät ideoitaan potentiaalisille sijoittajille. Myyntipuheita pääsi pitämään kuka tahansa, jolla on rahoitusta, kehitysideoita tai palautetta vailla oleva liikeidea.

Aikaa liikeidean esittelyyn asiantuntijaraadille oli kolme minuuttia. Esillä oli liikeideoita laidasta laitaan, esimerkiksi design-, hyvinvointi- ja it-aloilta. Mukaan tapahtumaan oli valikoitunut kymmenen myyntipuhetta.

Pitching-tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran. Hamkin työelämäpäällikkö Sari Hanka toivoi, että tapahtumasta tulisi perinne.

– Alkavien yrittäjien on erittäin tärkeä saada palautetta yrityselämän asiantuntijoilta. Oman yritysideansa kanssa toimiessa ei tule aina tarkasteltua sitä riittävästi esimerkiksi asiakkaan näkökulmasta.

Sijoittaja- ja kommentoijaraadissa istuivat Mika Uusi-Pietilä East Wings oy:stä, Juha Jekunen Vanaja Capitalista, Jere Putkisaari Hämeenlinnan Yrittäjistä, Tommi Vekka Skapat oy:stä sekä Timo Liukko First Round oy:stä.

Aikaa verkostoitumiselle

Osa myyntipuheiden pitäjistä oli ollut mukana Hamkin Amazing Business Train -junamatkalla, jossa opiskelijat matkustivat Hämeenlinnasta Ouluun ja kehittivät kaksipäiväisen matkan aikana liikeideoista toimivia paketteja sekä hioivat pitchauksiaan kuntoon.

Tilaisuus toimi heille tietynlaisena näytönpaikkana, kun opittuja asioita päästiin testaamaan käytännössä.

Myyntipuheiden jälkeen vapaalle verkostoitumiselle oli varattu aikaa.

– Ajan saattoi käyttää uusien suhteiden luomiseen, sijoittajien haastatteluihin tai kehittämisavun etsimiseen. Verkostoituminen on keskeistä yrittäjyydessä, ja sen katsotaan nykyään olevan merkittävä kilpailutekijä, Sari Hanka sanoo.

Hämeen yrittäjien palkinnon eli pääsyn Ilveksen Kita -tapahtumaan Verkatehtaalle syyskuussa voitti Juha-Matti Torkkel Tabledom-ideallaan. Kyseessä on nettisovellus pöytäpelaajille, joka mahdollistaa nopean peliseuran, ryhmien, tapahtumien sekä turnauksien etsimisen ja luomisen.

Kaikkien pitchaajien kesken arvottiin Hamkin Työelämän lähipalveluihin 500 euron startup-kehittämiseteli. Sen voitti Marko Vapa Droppi Veripalvelu oy:stä

Tilaisuuden järjestelyistä vastasivat Hamk, Hämeen yrittäjät ja Vanaja Capital. (HäSa)

Mainos