fbpx
Kanta-Häme

Hamkin uudet rehtorihakijat julki

Hämeen ammattikorkeakoulun (Hamk) rehtoriksi toisella hakukierroksella haki 13 henkilöä.

Hakijat ovat teknologia-alan yrittäjä, tohtori Kari Hjelt Espoosta, VTT:n tutkimusprofessori Ali Harlin, Keski-Pohjanmaan amk:n rehtori Marja-Liisa
Tenhunen, Haaga-Helia amk:n liiketalouden koulutusohjelman lehtori Jari Luomakoski, ammatillisen koulutuksen tulosalueen opetusneuvos Raija Meriläinen Opetus- ja kulttuuriministeriöstä (virkavapaalla), Kevan viestintäjohtaja Arja Lerssi-Lahdenvesi (opintovapaalla), erityisasiantuntija
Heli Hookana Turun kauppakorkeakoulusta, yksikönjohtaja Kari Ristimäki Seinäjoen amk:n liiketoiminnan koulutusohjelmasta ja yksikönjohtaja Antti Pasila SeAmkin maa- ja metsätalouden koulutusohjelmasta. Lisäksi tehtävään haki neljä henkilöä, jotka eivät halua nimeään julkisuuteen.

Myös maaliskuussa rehtorihaun ensimmäisellä kierroksella virkaan hakeneet 16 henkilöä ovat yhä ehdolla virkaan. Tuolloin hakeneista kaksi perui myöhemmin hakemuksensa.

Haussa päätettiin järjestää toinen kierros sen jälkeen, kun Hamkin yhtymähallitus ei päässyt sopuun tulevasta rehtorista toukokuun alussa, vaan päätti jatkaa hakuprosessia kolmella viikolla. Tuolloin 7 hakijaa kävi haastattelussa, joista kolme valittiin myös psykologisiin testeihin.

Nyt hakeneiden joukosta tuskin tehdään samankaltaisia valintoja, kertoo Hamkin nykyinen rehtori Veijo Hintsanen.

– Sen verran yhtymähallitus tänään kävi kokousta, että varmaankaan ei.

Hamkin yhtymävaltuusto päättää uudesta rehtorista 20. kesäkuuta. (HäSa)

Menot