Kanta-Häme

Hamkin yliopettajasta Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvostoon

Hämeen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketekniikan yliopettaja Helena Kautola on valittu Suomen Akatemian yhteydessä toimivaan strategisen tutkimuksen neuvostoon.

Kautola on koulutukseltaan tekniikan tohtori. Hän väitteli vuonna 1990 nykyisestä Aalto-yliopistosta, aiheenaan bioprosessitekniikka. Hamkissa hän on työskennellyt yli 20 vuotta.

Kautola toimii tällä hetkellä myös biotekniikan dosenttina Aalto-yliopistossa ja prosessitekniikan dosenttina Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa. Hän omaa myös kokemusta yliopisto- ja teollisuusalan töistä ympäri maailmaa, muun muassa Brasiliasta, Japanista ja Kanadasta.

Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN) rahoittaa yhteiskunnallisesti merkittävää ja vaikuttavaa korkeatasoista tiedettä. Tutkimuksen avulla etsitään konkreettisia ratkaisuja suuriin ja monitieteistä otetta vaativiin haasteisiin.

Neuvosto nimitetään enintään kolmen vuoden määräajaksi ja enintään kolmen vuoden jatkokaudeksi. Puheenjohtajaksi valittiin rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio Helsingin yliopistosta. HäSa

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

23.1.2020