Kanta-Häme

Hamkissa tehtiin dokumentti lahjakkuudesta

Hämeen ammattikorkeakoulu Hamk on juuri julkaissut Youtubessa dokumentin, joka käsittelee lahjakkuutta. Lahjakkuus – potentiaalista voimavaraksi -dokumentissa kerrotaan, että menestyminen ja lahjakkuus ovat kaksi eri asiaa ja että kouluissa ei tällä hetkellä tunnisteta lahjakkuuden potentiaalia.

Kouluilla, oppilaitoksilla ja opettajilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että mahdollisimman moni lahjakkuus tunnistetaan ja jokaisen opiskelijan vahvuuksia osataan tukea.

Dokumentissa esitellään keinoja, joiden avulla lahjakkuutta oppii tunnistamaan. Dokumentti on tarkoitettu opetuksen parissa työskenteleville, kaikille vanhemmille ja jokaiselle omasta lahjakkuudestaan ja sen kehittämisestä kiinnostuneelle.

Aisantuntijoina dokumentin käsikirjoituksessa ovat olleet mukana Hamkin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta Anita Olkinuora, Jaakko Helander ja Päivi Pukkila.

Dokumentin käsikirjoituksesta, ohjauksesta, kuvauksesta ja leikkauksesta vastaa multimedia-assistentti Niina Mero. Dokumentin tuotantoon on osallistunut lisäksi asiantuntijoita hakkeista Huiput kehiin, Kilta ja Yhdessä. (HäSa)

 

 

Päivän lehti

30.5.2020