Kanta-Häme

Hanna Raita palauttaisi ladut entiselleen

Hämeenlinnassa on tänä talvena jouduttu pärjäämään vähemmillä laduilla ja jääkentillä kuin aiempina vuosina. Elämänlaatulautakunnan puheenjohtaja Hanna Raita (ps.) toivoo, että tilanne korjaantuisi tulevaisuudessa entiselle hyvälle tasolle.

– Toivon, että latujen ja kenttien kunnossapitoon ja ulkoilureitteihin riittäisi jatkossa enemmän rahaa. Jos kaupungin on pakko säästää, pitäisi tarkemmin miettiä, mistä se säästö parhaiten löytyy, Raita toteaa.

Hän muistuttaa, että esimerkiksi latujen varsilta saatu kipakka palaute osoittaa, kuinka tärkeitä nämä palvelut kuntalaisille ovat.

– On hyvä, että palautetta annetaan, koska se havahduttaa miettimään, mitkä asiat ihmisiä oikeasti puhuttavat, Raita sanoo.

Hän pyrkii saamaan ulkoilupaikkojen kunnossapitorahat ainakin ennalleen. Nykytilanne syntyi viime vuonna, kun elämänlaatulautakunnan budjetista nipistettiin 70 000 euroa lasten ja nuorten lautakunnan tarpeisiin.

Raita säästäisi jatkossa elalan rahojen sijaan kaupungin suurinvestoinneista.

– Pitäisi priorisoida, mikä on oikeasti tärkeää. Ensin pitäisi saada perusasiat kuntoon, sitten vasta katsoa suurempia kuvioita, Raita sanoo.

Maauimala maksuttomaksi

Ahveniston maauimalan peruskorjauksen yhteydessä on keskusteltu sen tulevasta käytöstä. Raidan mukaan maauimalan pitäisi olla kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä mielellään ilmaiseksi.

– Kaikilla ei ole varaa maksella pääsymaksuja. Sitä paitsi varmasti alueen valvonnasta tulisi sitten kulujakin, Raita toteaa.

Hänen mukaansa myös moottorirata on lunastanut jo paikkansa Ahvenistolla.

– Siellä järjestetään kuitenkin kesäisin aika paljon tapahtumia, joissa käy paljon ihmisiä. Uskon, että joissakin piireissä Hämeenlinna tunnetaan juuri moottoriradastaan, Raita pohtii.

Uusi sali uimahallille

Hän pitää myös Hämeensaaren liikuntapaikkoja kaupunkilaisille tärkeinä paikkoina. Jos paikalle nousee tulevaisuudessa Engelinrannan asuinalue, Raita toivoo alueelle jäävän kuitenkin riittävästi kaikkien käytössä olevia puistoja ja kävelyreittejä.

Hän suhtautuu positiivisesti uimahallin laajennusaikeisiin.

– Toivottavasti sinne saadaan jonkinlainen uusi sali, kun Hämeenkaari poistuu käytöstä. Ei kaikilla ikäihmisillä ole mahdollisuuksia lähteä kovin kauas harrastamaan, Raita muistuttaa.

Uimahallin pääsymaksujen hän kokee olevan nyt sopivalla tasolla.

– On tosi tärkeää, että uimaan pääsee suhteellisen pienellä maksulla. Aika näyttää, joudutaanko liikuntapaikkojen maksuja korottamaan, mutta toivon etteivät uintimaksut olisi ensimmäisenä listalla, Raita sanoo.

Asuinalueen rakentamisen myötä alueelta saattaa poistua pesäpallokenttä. Raita ei pidä sen mahdollista siirtoa Pullerille suurena ongelmana.

– Voi olla ihan fiksuakin miettiä vielä uudelleen, mitä kaikkea Pullerille tulee. Monenlaisten kenttien tekeminen lähekkäin voi olla ihan hyvä vaihtoehto, Raita pohtii esimerkiksi yhteisiin sosiaalitiloihin ja valvojiin viitaten. (HäSa)

Päivän lehti

1.4.2020