Kanta-Häme

Hannele Pokka ensimmäisen Myötävirran viesti -melonnan suojelijaksi

Uuden Lammin Pääjärveltä Hämeenlinnaan melottavan melontatapahtuman suojelijaksi on lupautunut Suomen Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka.

Melontatapahtuman nimi on Myötävirran viesti -melonta. Nimi kuvaa Kokemäenjoen latvavesiltä alkavaa, myötävirtaan melottavaa reittiä, jonka yhteydessä tuodaan tapahtuman teemoihin sopivaa viestiä. Viestissä korostetaan omien lähivesistöjen suojelemista sekä latvavesistöjen valuma-alueiden merkitystä Itämeren suojelussa.

Tapahtumalla tutustutetaan osallistujia Kanta- ja Päijät-Hämeen joki- ja järviluontoon ja mahdollisuuksiin sekä rikkaaseen paikallishistoriaan ja -kulttuuriin. Samalla herätetään ihmisten kiinnostusta vesiluontoon ja sen säilyttämiseen.

Varsinainen tapahtuma järjestetään liikunta-, luonto-, lähiruoka- ja paikallishistoria teemojen ympärillä. Kahden vuorokauden aikana vaelletaan meloen tai soutaen noin 110 kilometriä ja samalla nautitaan kesästä ja yöttömästä yöstä. Tapahtuma tukee osaltaan myös mukana olevien Vanajavesikeskuksen ja Lammin biologisen aseman toimintaa sekä laajempaa Itämerihanketta.

Reitti kulkee Hämeenkosken, Kärkölän, Hausjärven ja Janakkalan kuntien alueella päätyen Hämeenlinnan Aulangolle. Melonnan pääjärjestäjänä on Teuronjoen latu ry kumppaneinaan Mommilanjärven soutelu ry, Hämeen Liiton alaisuudessa toimiva Vanajavesikeskus, Lammin Biologinen asema ja alueen kotiseutuyhdistykset.

Tapahtuma järjestetään 29.–30. kesäkuuta, ja siitä pyritään kehittämään jokavuotinen tapahtuma. Melonta tulee olemaan osa kantahämäläistä luontoliikuntaketjua Hehkua liikunnasta. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic