fbpx
Kanta-Häme

Hanssin-Jukasta tuli vetonaula

Hanssin-Jukasta on tullut odotetulla tavalla Kauppakeskus Tuulosen vetonaula.

Kävijämäärät ovat olleet viime juhannuksen jälkeen aiempaa suurempia ja yrittäjäkyselyn mukaan myös liikkeet ovat hyötyneet.

Tikkakoskella entisöityä historiallista Douglas DC-2 -kuljetuskonetta kävi Tuulosessa katsomassa 55 000–65 000 henkeä 23. kesäkuuta pidettyjen avajaisten ja 30. elokuuta välisenä aikana.

Vuoden 2015 aikana kävijöitä tullee arvion mukaan 70 000 ja vuoden sisällä avajaisista 90 000–100 000. Lisäkävijöitä Hanssin-Jukan arvioidaan vuodessa houkuttelevan Tuuloseen 30 000–40 000.

Vuonna 2014 Tuulosessa kävi laskureiden mukaan yhteensä 1,93 miljoonaa ihmistä.

Tuulosen kauppiasyhdistyksen Itä-Suomen yliopiston tutkijalta Maija-Stiina Wiikiltä tilaamasta tutkimuksesta käy ilmi, että kiinnostus Hanssin-Jukkaa kohtaan on ollut voimakasta ja kävijöiden sekä yrittäjien vaikutelmat positiivisia.

Asiakastutkimusta varten haastateltiin 339 Tuulosessa asioinutta.

Hanssin-Jukka veti Tuuloseen kaiken ikäisiä kävijöitä, mutta kiinnostuneimpia koneesta ovat olleet 50–59-vuotiaat miehet.

– Kiinnostukselle annettiin useita syitä. Vähintään yhtenä kiinnostuksen syynä tutkimukseen osallistuneille oli joko Hanssin-Jukan historia kahviona, sen sotahistoria tai ilmailutausta, jokaisesta oli kiinnostunut noin neljäsosa vastaajista.

Kävijöitä oli tutkijan havaintoaineiston perusteella ympäri Suomea, mutta paikalliset ja kesäasukkaat muodostavat enemmistön.

Hanssin-Jukka on Tuulosessa tutkija Maija-Stiina Wiikin mukaan vetovoimainen ja kiinnostava tekijä.

– Hanssin-Jukka on erityisasemassa sota- ja ilmailuhistoriallisen taustansa sekä paikallisen merkityksensä vuoksi, tutkija arvioi. HÄSA

Menot