Kanta-Häme

Hanssin Jukka houkuttelee väkeä

Kesän alussa Kauppakeskus Tuuloseen siirretystä legendaarisesta Hanssin Jukasta on tullut yleisömagneetti. Tuulosessa kävi heinäkuussa kaikkiaan 250 000 asiakasta eli 30 000 enemmän kuin viime kesänä.

– Tiesimme kyllä, että kone kiinnostaa, mutta emme varautuneet tällaiseen yleisöryntäykseen. Lentokoneeseen kävi tutustumassa heinäkuussa päivittäin noin tuhat ihmistä. Parhaimpana päivänä heitä oli peräti 1 400, Tuulosen kauppakeskusisäntä Vesa Kaloinen iloitsee.

Kaloinen arvelee, että Hanssin Jukan vetovoimaa kasvatti myös poikkeuksellisen kylmä alkukesä.

– Itä-Suomen yliopiston tutkija Maija-Stiina Wiik haastatteli 339 kauppakeskuksen kävijää siitä, mitä Hanssin Jukassa kiinnosti. Samassa yhteydessä jututettiin myös kauppiaita, Kaloinen kertoo.

Tutkimuksen tulos valmistuu syyskuun puolivälissä. Kaloinen odottaa tuloksilta evästystä ennen kaikkea Hanssin Jukan tulevaisuuen varalle.

– Uutuudenviehätys ei pitkään kestä, mutta meidän on tarkoitus kehittää Hanssin Jukan perinneyhdistyksessä mielenkiintoisia näyttelyitä tai tapahtumia koneen yhteyteen, Kaloinen selvittää.

Hanssin Jukka on edelleen Suomen valtion omaisuutta, mutta käytännön toiminnasta vastaa perinneyhdistys, jota tukee muun muassa Hämeenlinnan kaupunki. HäSa

Päivän lehti

7.4.2020