Kanta-Häme

Harjoitushalliin ilmainen jäävuoro

Hakio-jäähallissa alkaa syyskuussa ilmaiset jäävuorot arkipäivisin.

Avoin vuoro sai alkunsa kuntalaisaloitteesta, johon HPK:n juniorijääkiekko tarttui. Hämeenlinnan halliyhtiö antaa kello 15–16 arkivuoroja ilmaiseksi käyttöön sillä ehdolla, että juniorijääkiekko huolehtii vuoron valvonnan. Vuoroja on tarkoitus järjestää kolmesti viikossa, ja ne on suunnattu päivästä riippuen eri-ikäisille lapsille.

– Jäällä viilettäessä kokoerot erottuvat niin selkeästi, että jaamme päivät ikäluokittain alaluokkien 1.–2.-luokkalaisista alkaen, juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Tommi Lindroos kertoo.

Avoimelle vuorolle tarvitsee omat varusteet, mutta seura tarjoaa ohjausta ilmaiseksi.

– Seuran edustajat opettavat lajitaitoja luisteluun painottuen. Jokaisen tunnin lopuksi tietysti pelataan.

Jos vuoro osoittautuu suosituksi, halliyhtiö on Lindroosin mukaan luvannut antaa myös toisen kaukalon vapaavuorolaisten käyttöön.

– Tällöin toisella jäällä voisi olla ohjatumpaa toimintaa toisen ollessa enemmän ”rusettiluistelijoiden” käytössä.

Jos tuleva talvi on vetinen kuin viime vuonna, vapaavuoro on mahdollista suunnata myös muille kuin kouluikäisille lapsille.

– Mikäli ulkojäistä ei tule mitään, uskoisin olevan mahdollista, että joinakin päivinä jäälle pääsisivät esimerkiksi pienet lapset vanhempiensa kanssa. Pyrimme järjestämään myös seutukunnan koulujen välisen turnauksen, Lindroos kertoo.

Avointen vuorojen päivät tarkentuvat lähiaikoina. Seura ilmoittaa vuoroista mm. nettisivuillaan. (HäSa)

Menot