Kanta-Häme

Harjunrinteen koulu on jo kalustusvaiheessa

Harjunrinteen yläkoulun oppilaat pääsevät evakkovuoden jälkeen vastaremontoituun koulutaloonsa talviloman jälkeen. Remontti on jo valmis. Tiloja kalustetaan parhaillaan moderniin malliin.

Peruskorjauksen jälkeen kaikki 6-9 -luokkalaiset kehitysvammaiset pääsevät Harjunrinteelle tiloihin, joissa heillä on ensi kertaa mahdollisuus opiskella muiden oppilaiden kanssa tasaveroisissa olosuhteissa.

Oppilaiden kotiluokassa on keittiö- ja kodinhoitovälineet. Niiden lisäksi muut erikoisluokat kuten kuvaamataidon, musiikin, teknisten töiden, fysiikan ja kemian luokkatilat on suunniteltu myös heidän käyttöönsä.

Uutta on myös, että Riihimäen kolmen yläkoulun käsityöt keskitetään kaikki Harjunrinteen kouluun. Koululle valmistuu vuonna 2016 käyttöön tulevan opetussuunnitelman vaatimukset täyttävä tekstiili- ja teknisten töiden opetustila. Opetus tapahtuu yhteisessä tilassa.

Kolmas koulun ylpeyden aihe on luokkatila, joka on nimetty unelmaluokaksi.

– Siellä ei ole pulpetteja. Muutama säkkituoli, ryhmiä varten pöytiä ja osan ääressä seisotaan. Oppilaat ovat jatkuvasti yhteydessä verkkoon ja älytauluille, kertoo koulutoimenjohtaja Esa Santakallio.

Koko koulu varustetaan uusimmalla opetuskäyttöön suunnitellulla tietotekniikalla, jossa varaudutaan myös mobiililaitteiden käyttöön. Ajatus on, että oppilailla on yhteys koulun järjestelmään joko tabletilla, kannettavalla tai älypuhelimella.

Kosteusongelmat historiaan

Harjunrinteen koulun remontti tulee maksamaan lähes 12 miljoonaa euroa, josta valtionosuutta on saatu kaksi miljoonaa. Rakennus peruskorjattiin, mutta sitä ei laajennettu.

Vuonna 1950 valmistunut rakennus purettiin käytännöllisesti katsoen runkoa myöten. Vanhaa on säilytetty paljon, kuten ala-aulan massalattia pylväikköineen ja portaikot.

– Tämä on remontoiduista kouluista ainoa, jossa oli kosteusongelmia. Aulan lattian alta poistetut kutterinpurut ja lautaromut olisivat lähivuosina lisänneet ongelmia, Santakallio kertoo.

Talo on nyt saanut uuden ilmastoinnin kuten muunkin talotekniikan.

Remontin yhteydessä kunnostettiin myös ahdasta pihaa, jolle on rakennettu erityisesti 6. ja 7. luokan oppilaita varten peli- ja kiipeilyvälineitä.

Kouluun mahtuu 500 oppilasta eli kasvunvaraa nykyisestä on kymmenelle. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic