Kanta-Häme

Härkälän konekauppa syttyi lopulta

– Lähdimme pikku hiljaa kasvattamaan myyntiä. Nyt voimme avata virallisesti myymälän, Härkälän konekaupan yrittäjä Joonas Pirttilä sanoo.

Kiinteistössä Hämeenlinnan Paasikiventien varrella oli vuokralaisena työkonevuokraamo. Kun sen myymälä lakkautettiin, tilat olivat pitkään tyhjillään. Pirttilät päättivät vuosi sitten aloittaa oman kaupankäynnin tiloissa.

Härkälän konekauppa avataan virallisesti ensi perjantaina.

– Päätimme perustaa konekaupan, koska tällaisille vapaa-ajan tuotteille ei ole oikeastaan omaa kauppaa Hämeenlinnassa. Myymälälle on markkinarako.

Myymälässä oli aluksi vain varastomyyntiä. Sen jälkeen tulivat myyntiin Aku-peräkärryt. Vähitellen tuotevalikoima paisui muihin työkoneisiin ja vapaa-ajan tuotteisiin.

Härkälän konekauppa myy nyt muun muassa Stihl-moottorisahoja, Peugeot- ja Drac-mopoja sekä CF Moto -mönkijöitä.

– CF Moto ei ole Suomessa yleinen mönkijä, mutta merkki on monissa maissa markkinajohtaja.

Suuria koneita sen sijaan ei ole myynnissä. Härkälän konekauppa myy esimerkiksi vain soutuveneitä eikä valikoimissa ei ole suuria moottoriveneitä.

– Päätimme, että tässä vaiheessa emme ota myyntiin mitään suuria laitteita, jotka sitovat paljon pääomia. Lähdemme liikkeelle varovaisesti, Pirttilä kertoo.

Härkälän konekaupan tiloissa toimii Jyrki Kirkkomäen Mp ja pienkonehuolto, joka huoltaa pienkoneita.

– Pienkoneilla on oltava samoissa tiloissa toimiva huolto. Meillä oli onni saada yrittäjä pienkoneiden huoltajaksi.

Härkälän konekauppa on avoin yhtiö, jonka yhtiömiehinä ovat Joonas Pirttilä ja hänen isänsä Hannu Pirttilä. Myymälää käytännössä pyörittää eli kauppiaana toimii Joonas Pirttilä.

Hannu Pirttilä omistaa Paasikiventien varren tontin rakennuksen. Hänen isällään Pentti Pirttilällä oli K-maatalouskauppa Hämeensaaressa 1960–80 -luvuilla. Maatalouskauppa siirrettiin uusiin tiloihin Parolantielle vuonna 1985.

Hannu Pirttilällä oli Hämeensaaressa Liiketalo Pirttilä -niminen yritys, joka toimi tiloissa vuodesta 1986. Liiketalo Pirttilä myi myös pienkoneita ja vapaa-ajan tuotteita. Se oli erittäin tunnettu muun muassa mopokauppana.

Liiketalo Pirttilä muutti uusiin entistä paljon suurempiin tiloihin Harvialantielle vuonna 2008, jolloin taantuma juuri iski vapaa-ajan kauppaan. Yritys oli haettava konkurssiin vuonna 2012. Kiinteistön osti Osuuskauppa Hämeenmaa, joka perusti tiloihin S-marketin. 

—————————-

Oikaisu 22.3.2017 klo 14:43
Moottorisahamerkki, jota Härkälän konekauppa myy, on Stihl.

Päivän lehti

28.5.2020