Kanta-Häme

Harvey Dent ylsi bändikisassa pronssille

Hämeenlinnalainen punk-nelikko Harvey Dent nappasi lauantaina käydyssä Ääni ja Vimma -bändikilpailun finaalissa kolmannen sijan.

Helsingin kulttuuriareena Gloriassa järjestetyssä viimeisessä erässä mitteli kahdeksan kokoonpanoa, joiden musiikkityylit vaihtelivat laajalla skaalalla sekä suomenkielisestä räpistä raikkaaseen indie-poppiin että riehakkaasta rokista metallin räimeeseen.

Harvey Dent on vuoden ikäinen kokoonpano, jonka muodostavat laulaja Aleksi Määttänen, kitaristi Arto Nyman, basisti Teemu Hirvasniemi ja rumpali Juha Aalto. Bändi on nimetty Batman -sarjakuvien erään arkkivihollisen mukaan.

Harvinaisen originelli

Voittajan valintaan vaikuttaneeseen ammattilaisraatiin kuuluivat Janne Joutsenniemi, Harri Hakanen, Mathias Nygård ja Kari Hynninen. Muun muassa Stone-yhtyeen basisti-laulajana toimineen Joutsenniemen mukaan Harvey Dentin musiikki oli pelkkää sarkastista haistattelua, mutta se ei estänyt esityksestä nauttimista.

– Diggasin todella paljon. Musiikki oli äkkiväärää, todella epäkonventionaalista ja kaikki välispiikkejä myöten oli silkkaa vyön alle iskua, Joutsenniemi totesi tuomariston antaman palautteen yhteydessä.

Myös Turisas-yhtyeen keulakuvana tutuksi tullut Nygård kertoi, että hämeenlinnalaisten punkkarien show kosketti häntä syvältä.

– Harvoin voi sanoa, että joku bändi on originelli, mutta tästä bändistä voi todellakin sanoa sen, sanoi puolestaan Kari Hynninen.

Suomen punk-skene oli tämän vuoden Ääni ja Vimma -kilpailussa hyvin edustettuna, sillä hopealle kipusi kuopiolainen punkkia ja rokkia yhdistelevä Retards on the Run.

Voiton vei vantaalainen Bastu, joka yhdistelee brittisävytteistä indie-poppia ja suomenkielistä lyriikkaa.

Ääni ja Vimma on Suomen suurin ja pitkäaikaisin nuorille suunnattu bändikilpailu, jonka alkukarsintoihin osallistui aikaisemmin syksyllä lähes 50 kokoonpanoa. (HäSa)