Kanta-Häme

Harvialan orsi pompahti taas esiin

Harvialan orsi eli tieyhteys 3-tieltä Harvialantielle on mukana Kanta-Hämeen liikennejärjestelmäsuunnitelmaehdotuksessa. Janakkalan kunta vastustaa tätä yhteyttä, ja on vastustanut jo pitkään, sillä tielinjaus vaikeuttaisi Harvialan alueen suunnittelua.

Hämeen liiton selvitys osoitti vuonna 2012, että Harvialan orsi eli 10-tien kakkosväylä on tarpeeton, koska siitä hyötyvää liikennettä on vain vähän. Silti liikennejärjestelmäehdotuksessa katsotaan, että orren ohjeellinen linjaus tulisi säilyttää maakuntakaavassa.

Moreenista Harvialaan

Ehdotuksessa esitetään, että Moreenin yritysalueelta tulee saada yhteys moottoritielle, ja Harvialan orsi liittyisi tähän yhdystiehen. Näin syntyisi eteläinen kehätielinjaus.

Janakkalan kunnanhallitus käsitteli ehdotusta maanantaisessa kokouksessaan. Se päätti lausua, että kunta edellyttää yhteystarvemerkinnän poistamista maakuntakaavasta.

Janakkalan lausunto sisältää kuitenkin muutakin. Tervakosken pikavuoropysäkin liityntäpysäköintialue oli mukana vuoden 2008 vastaavassa suunnitelmassa, ja se on ehditty toteuttaa, mutta samassa suunnitelmassa ollutta Viralan eritasoliittymän pikavuoropysäkkiä ei. Kunta huomauttaa, että Viralaan tarvitaan samassa yhteydessä myös liityntäpysäköintialue.

Niin ikään Viralassa tulisi huomioida myös kevyen liikenteen väylän tarve kolmostien ylittävälle sillalle. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic