Kanta-Häme Janakkala

Harvinainen muumimuki huutokaupattiin 6100 eurolla

Ostajana oli maskulainen mukikeräilijä Alyona Juntunen. Hän oli valmis korottamaan huutoaan Vilijonkka-mukista 10 000 euroon asti.
Maskulainen Alyona Juntunen huusi harvinaisen Vilijonkka-muumimukin 6 100 eurolla Turengin Huutokauppakeskuksessa sunnuntaina. Kuva: Pekka Rautiainen
Maskulainen Alyona Juntunen huusi harvinaisen Vilijonkka-muumimukin 6 100 eurolla Turengin Huutokauppakeskuksessa sunnuntaina. Kuva: Pekka Rautiainen

Tienpientareet olivat sikin sokin täynnä autoja ja Huutokauppakeskus Turengin sali tursusi väkeä, kun sunnuntain huutokaupassa oli myynnissä maailman ehkä harvinaisin muumimuki.

Tunnelma oli odottava ennen kuin kohde 420 eli Vilijonkka-muumimuki tuli huudettavaksi.

Kiinnostus oli netinkin puolella niin suurta, että juuri ennen h-hetkeä huutokaupan tietokonejärjestelmä jumittui.

– Ikinä ei ole tällaista käynyt. Onkohan nyt niin, että sivuilla on satatuhatta ihmistä katsomassa, millä hinnalla muki menee kaupaksi. On se ilmoja pidellyt. Taitaa tulla hyvä käpyvuosi, vitsaili toimitusjohtaja-meklari Petri Vuorinen ja sai yleisönsä hörähtämään.

Paikalla oli paljon myös valtakunnallisen median edustajia, kuten Helsingin Sanomat, Iltalehti ja Iltasanomat. Media lähetti tilaisuudesta myös livelähetystä.

Huutokauppakeskus Turengin toimitusjohtaja-meklari Petri Vuorinen tsemppasi huutajia korottamaan harvinaisen muumimukin hintaa.

Korkein ennakkotarjous eli mukin lähtöhinta huutokaupassa oli 4 500 euroa.

Kisa oli alusta loppuun kahden kauppa, eli yleisössä istuneen, tummiin aurinkolaseihin varustautuneen naisen ja puhelintarjoajan välinen tiukka huutokisa.

Kumpikin korotteli hintaa vuoronperään satasella, ja korkein huuto asettui lopulta 6 100 euroon. Huutokisan voiton vei paikan päällä ollut maskulainen Alyona Juntunen, 34, joka sai yleisöltä raikuvat aplodit nuijan kopahdettua pöytään.

– Totta kai se oli jännittävää! Ajattelin, että maksimihintani olisi ollut 10 000 euroa. Päätin huutaa mukin tappiin asti, oli hinta sitten mikä tahansa. Se oli pakko saada. Tuntuu hyvältä. On kiva omistaa jotain, mitä muilla ei ole, Juntunen kommentoi heti huutokaupan päätyttyä muki kädessään.

 

Kyseisestä Vilijonkka-mukista tekee harvinaisen se, että vaikka se on viallinen, se on päässyt läpi Arabian laadunvalvonnan ja saanut pohjaansa viralliset tehtaan leimat.

Mukin aiheena olevasta Vilijonkka-hahmosta nähdään mukissa vain alaruumis.

Viallisesta muumimukista tekee harvinaisen se, että se on mennyt läpi Arabian laadunvalvonnan ja saanut viralliset leimat pohjaansa. Kuva: Pekka Rautiainen
Viallisesta muumimukista tekee harvinaisen se, että se on mennyt läpi Arabian laadunvalvonnan ja saanut viralliset leimat pohjaansa. Kuva: Pekka Rautiainen

– Muki näyttää hyvältä ja muutoin virheettömältä. Hieno kappale! Juntunen totesi mukia ihastellessaan.

Huutokauppayleisöä mukin hinta huimasi.

– Pääni on vähän pyörällä. Itse en olisi tuota hintaa maksanut, mutta voihan se olla hyväkin sijoitus, totesi turenkilainen Eeva Marttinen.

– En osannut tuollaista hintaa odottaa, mutta sitähän sanotaan, että tavara on hintansa väärti, sanoi riihimäkeläinen Tapio Eskelinen.

 

Kallein muumimuki tähän mennessä eli Muumipeikko unelmoi -muki on maksanut 10 000 euroa.

Juntunen omistaa noin 500 muumimukia. Hänellä on myös haluttu Fazer-muki, josta hän maksoi aikanaan 4 000 euroa ja joka on Juntusen mukaan nyt noin 10 000 euron arvoinen.

Juntunen keräilee myös Louis Vuittonin special edition -laukkuja.

– En ole laskenut, paljonko näihin on mennyt rahaa. Minulla on viisi lasta. Ostan tavaraa sijoitusmielessä.

Samalla Juntunen kaivaa Louis Vuitton -laukustaan pienen pahvilaatikon, joka on täynnä yksityiseltä ostettuja, niin ikään virheellisiä muumimukeja, mutta joissa ei ole virallista leimaa pohjassa. HÄSA