Kanta-Häme

Harvinaista herkkua Kantolassa – Linnacruising alkoi elokuvanäytöksellä

Kuudettatoista kertaa järjestettävä Linnacruising pärähti käyntiin perjantai-iltana suomalaisittain harvinaisella huvilla eli drive-in-elokuvanäytöksellä.

Kantolan tapahtumapuistoon pystytetyn rekkaskriinin ääreen kokoontui toistasataa autollista ja useita moottoripyöräseurueita.

Tuuloslainen Niko Roivainen ja lammilainen Eveliina Ranta sekä Fanni-koira saapuivat ensimmäiseen drive-in-näytökseensä Roivaisen mintunvihreällä jenkkiautolla.

– Auto on 57-vuoden Oldsmobile, jonka olen saanut enoltani perinnöksi, esitteli viidettä kertaa Linnacruisingiin osallistuva Roivainen.

Hän ajaa Oldsmobileaan jokaisena kesäviikonloppuna ja toisinaan arkisia työmatkojakin.

Roivaisen mukaan Fanni on tyttöystävää innokkaampi ajokumppani, ja hyvin koira vaikutti viihtyvän myös parkkeeratussa autossa.

 

Hattulalaiset Mandi Mustiala ja Mattias Anomaa seurasivat elokuvanäytöstä autossa, joka on todennäköisesti yksi vanhimpia Linnacruisingiin osallistuvia.

Mustaa, vuonna 1926 Fordin renkaita koristavat puiset vanteet.

– Olen ajanut tällä Turkuunkin asti, keväällä tuli käytyä Lahdessa. Auto kulkee hyvässä alamäessä parhaillaan kuuttakymppiä, Anomaa hymähtää.

– Ihmisiä ei kuitenkaan yleensä haittaa, vaikka tämän näköinen auto ajaisi edessä vähän hitaasti, hän jatkaa.

Tapahtumapuistossa näytetyn Rumble-elokuvan äänentoisto hoitui pitkälti Linnacruisingin oman radiokanavan kautta, mikä aiheutti pieniä lisäjärjestelyitä yli 92-vuotiaalla autolla drive-in-näytökseen saapuneille.

– Radion sijaan yritämme saada ääniraidan kuuluviin kännykän kautta.

 

Riihimäeltä saapuneiden Vasaloiden autoon, 1965-vuosimallin Buick Sport Wagoniin, elokuvan ääniraita kuului hyvin.

Janne Vasala laskeskelee tämän vuoden Linnacruisingin olevan hänen viidentensä tai kuudentensa.

– Kyllähän tämä on yksi kesän päätapahtumista, johon tulee lähdettyä läheisen sijainnin ja hyvien järjestelyjen vuoksi. Suhtaudun avoimin mielin Kantolan tapahtumapuistoon uutena tapahtumapaikkana, ei tämä välttämättä huono ole, hän mietti.

Vasala muistelee lämmöllä aikaa, jolloin Linnacruising järjestettiin vielä Hattulan entisessä Lasihovissa.

– Siellä oli ihan omanlaisensa fiilis, mutta ymmärtäähän sen, että uudenlaisia paikkoja on etsittävä tapahtuman kasvaessa.

Janne Vasalan lisäksi Buickin kyydissä elokuvaa katselivat Raisa Vasala, Oona Vasala ja Tiia Roivas. HäSa

 

Tuoreimpia artikkeleita