Kanta-Häme Hattula, Hämeenlinna

Hätäkeskuksessa pirisi, kun 60-vuotias nainen suhaili Hattulassa – Törmäsi humalapäissään valotolppaan ja melkein poliisiin

Kuva: Riku Hasari
Ylinopeudet työllistivät poliisia viikonvaihteessa. Kuva: Riku Hasari

Hätäkeskus sai lauantaina iltapäiväneljän jälkeen ilmoituksen henkilöautosta, joka oli ajanut Hattulassa risteyksessä valotolppaan ja melkein peruuttanut toista autoa päin.

Hätäkeskukseen tuli myös toinen ilmoitus samasta autosta, joka oli törmännyt Radanvarsitien ja Marttilantien risteyksessä liikennemerkkeihin.

Poliisipartion ollessa matkalla tavoittamaan kyseistä autoa, hätäkeskukseen tuli lisää soittoja auton seilatessa kaistalta toiselle Pälkäneentiellä.

Partio sai autosta havainnon Tiiriössä. Auton kääntyessä risteyksessä se törmäsi liikennemerkkiin ja oli peruuttaa poliisiauton keulaan.

Autoa kuljetti vahvasti päihtynyt kuusikymppinen nainen, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 3,1 promillea.

Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Juopuneena drive-in-ravintolassa

Sunnuntaiyönä kello yhden jälkeen poliisipartio kohtasi Hämeenlinnassa 21-vuotiaan miehen, joka kuljetti henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena drive-in-ravintolan pihassa Hämeensaarentiellä.

Hänelle suoritettu tarkkuusalkometrikokeen tulos osoitti 1,57 promillea, joten hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Ylinopeutta kännissä ja ajokortitta moottoritiellä

Hämeenlinnassa nelikymppinen mies ajoi sunnuntaiyöllä kahden aikoihin henkilöautolla ilman ajo-oikeutta, alkoholin vaikutuksen alaisena ja ylinopeutta Helsinki–Tampere-moottoritiellä.

Poliisipartio mittasi autolle nopeudeksi 135 km/h nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h.

Mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 2,28 promillea.

Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Auton kyydissä ollutta viisikymppistä naista, auton omistajaa, epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

Päivän lehti

8.8.2020