Kanta-Häme

Hätäkeskus lähtee kohta Turkuun

Hämeen hätäkeskuksen toiminta lakkaa huhtikuun kahdeksantena, jolloin toiminta siirtyy Turkuun. Muutos on osa valtakunnallista hätäkeskusuudistusta, jossa hätäkeskusten määrä pudotetaan 15:stä kuuteen

Hämeen hätäkeskukus on toiminut Hämeenlinnassa kymmenen vuotta varta vasten rakennetussa kiinteistössä. Erityisen lujarakenteinen ja täydellisillä varavoima- ja muilla varajärjestelmillä varustettu rakennus jää toistaiseksi tyhjilleen. Sille etsitään uutta käyttöä.

Hämeenlinnasta siirtyy tällä tietoa Turun hätäkeskukseen 17 päivystäjää. Keravalle siirtyy 12-13. Muista yhteensä 50 työntekijästä vain Hämeen hätäkeskuksen johtaja Mauri Turula siirtyy Turkuun, jossa hän ottaa hätäkeskuksen johtoonsa.

11 päivystäjää irtisanottiin viime syksynä, kun he eivät halunneet ottaa vastaan tarjottua työtä Turussa. Osa heistä on siirtynyt Keravan hätäkeskukseen. Muut jäävät työttömiksi tai ovat etsiytyneet tai etsiytyvät muihin ammatteihin.

Hätäkeskuksen toimitalon omistaa Hämeenlinnan kaupunki kiinteistöyhtiönsä kautta. Kiinteistö voidaan vuokrata tai myydä, jos halukas käyttäjä löytyy. Hätäkeskuslaitos on tehnyt tiloista vuokrasopimuksen, joka jatkuu kesään 2019. Keskus siis maksaa käyttämättömistä tiloista vuokraa kaupungille, ellei uutta käyttäjää löydy.

Rakennuksen jykevyyden ja turvajärjestelyjen vuoksi se soveltuisi esimerkiksi tietokonejärjestelmän palvelukeskukseksi. (HäSa)