Kanta-Häme

Hätäkeskusrakennus muutetaan toimitiloiksi

Hämeenlinnan kaupunki toivoo saavansa entiselle hätäkeskusrakennukselle ostajan tai vuokralaisen.

– Kyllä, meillä on ollut ja on edelleen tiloista kiinnostuneita kandidaatteja. Keskustelut ovat kesken, sanoo Linnan Kehityksen sijoittumispalveluista vastaava johtaja Ari Räsänen.

Hätäkeskusrakennus sijaitsee pääpaloaseman vieressä Kutalantiellä. Talo on ollut tyhjillään keväästä 2014 lähtien. Kanta-Häme menetti tuolloin oman hätäkeskuksensa, ja toiminta siirrettiin Turkuun.

Parhaillaan valmistellaan kaavamuutosta, jossa hätäkeskuksen tontti erotetaan paloaseman tontista, ja hätäkeskuksen tontin käyttötarkoitus muutetaan toimitilarakennusten korttelialueeksi.

Uusi kaava mahdollistaisi, että enintään viidesosan kerrosalasta voisi muuttaa myymälätilaksi. Rakennusoikeus korttelissa kasvaa noin 570 neliöllä.

Yhdyskuntalautakunta käsitteli asemakaavan muutosta tiistaina. Kaavaluonnos laitetaan nähtäville tammikuussa. Kaavaehdotus tulee käsittelyyn keväällä.

Tavoitteena on, että asemakaavan muutos saadaan hyväksytyksi ensi syksynä.

Ari Räsänen kehuu Harvialantien tuntumassa sijaitsevia tiloja.

– Talo on valmistunut vuonna 2004, ja tilat ovat mainiossa kunnossa. Ne sopisivat esimerkiksi konesalipalveluille tai joillekin muille erikoisaloille.

Räsänen huomauttaa, että hätäkeskuksen tarpeisiin tehdyt tilat ovat erityistilaa ja normaalia kalliimmin rakennettu. Siksi tilat eivät oikein sovi ihan tavalliseen toimistokäyttöön.

– Siellä on jäähdytykset sekä erityiset sähkö- ja tietoliikennejärjestelmät.

Räsänen sanoo, että keskusteluja on käyty viime aikoina erityisesti kahden yrityksen kanssa, joista toinen on Pirkanmaalta ja toinen pääkaupunkiseudulta.

– Toisen yrityksen edustaja kehui erityisesti tilojen sijaintia rautatieaseman lähellä.

Räsänen huomauttaa, että sijainti vain paranee, mikäli sairaala sijoitetaan Harvialantielle.

Varmuutta ostajan tai vuokralaisen saamisesta ei tässä vaiheessa vielä ole.

– Tätä on väännetty jo pitkään, ja pidämme asiaa viikoittain esillä, Räsänen sanoo. Hän toivoo, että paikallisetkin yritykset huomaisivat, että tällaista erikoisempaa tilaa on tarjolla.

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic