Kanta-Häme

Hätilän kirkko on kiinni ennakoitua pidempään

Hätilän kirkko pysyy suljettuna ainakin tämän ja mahdollisesti myös ensi vuoden. Korjaustöiden aikataulua ei ole vielä pystytty laatimaan.

Kirkko suljettiin viime syksynä alapohjan vanhoista rakenteista aiheutuneen kosteusvaurion takia. Silloin arvioitiin, että kirkko on poissa käytöstä noin vuoden.

– Rakennuksen kirkko-osalle on tehty perusteellinen rakennustekninen kuntotutkimus. Kosteusteknisten vaurioiden laajuus on tällä hetkellä tiedossa. Korjaustöiden vaihtoehdoista ei ole vielä päätetty, kertoo Hämeenlinnan seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Eija Rantala.

Joka tapauksessa tälle vuodelle korjaustöihin ei ole varattu rahaa, vaan ainoastaan suunnitteluun, joten työt siirtyvät ainakin ensi vuoteen. Lisäksi kirkko on muutenkin remontin tarpeessa, ja työt on järkevää tehdä kaikki samassa yhteydessä.

– Suunnittelu vie aikaa, koska samassa yhteydessä tulee pohtia rakennuksen talotekniikan uusimista.

Hankkeen kokonaiskustannukset on Eija Rantalan mukaan selvitettävä ja mahdolliset päätökset ovat ajankohtaisia aikaisintaan ensi vuoden talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Hätilän kirkko on rakennettu vuonna 1956 ja se on suurimmaksi osaksi alkuperäisessä kunnossaan.

Hätilän kirkon kerhotilojen korvaavina tiloina on käytetty kirkon naapurissa sijaitsevaa esikoislestadiolaisten rukoushuonetta. HÄSA

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic