Kanta-Häme Hämeenlinna

Hätilän kokoomus: Hämeenlinnan kaupunginhallituksen tulisi selvittää myös Parolan lukion kohtalo

Hätilän kokoomus katsoo, että seudullinen lukio olisi yksi keino tehostaa alueellista yhteistyötä ja elinvoimaa. Yksi mahdollisuus voisi olla myös kuntaliitokset.
Parolan lukio Hattulassa kuuluu Tavastian koulutuskuntayhtymään. Arkistokuva. Kuva: Terho Aalto
Parolan lukio Hattulassa kuuluu Tavastian koulutuskuntayhtymään. Arkistokuva. Kuva: Terho Aalto

Hätilän Kokoomus pitää hyvänä julkaisemassaan tiedotteessa Hämeenlinnan kaupunginhallituksen budjettiesitystä ja taloutta parantavia konkreettisia ehdotuksia.

Hätilän Kokoomus kiittelee myös kunnanhallituksen kommenttia seutuyhteistyön selvityksestä.

– Tämä voisi olla yksi keino myös laajaan, valtakunnan tason sopeuttamiseen, joko kuntaliitoksin tai entistä tiiviimmällä yhteistyöllä, tiedotteessa sanotaan.

Hätilän kokoomus esittääkin, että Lammin lukion lisäksi myös Parolan lukio pitäisi sisällyttää Hämeenlinnan kaupunginhallituksen lukiotoimintoja selvittävään esitykseen.

Parolan lukio on osa Tavastian koulutuskuntayhtymää.

 

Hätilän kokoomuksen mukaan Hattulan Parolan lukion toimintojen siirto Hämeenlinnaan helpottaisi kunnan kouluinvestointeja ja Hattulan talouden tasapainottamista.

– Hattulassa päätökset kouluinvestoinneista eivät ole edenneet ja yläasteen oppilaat ovat heikon sisäilman takia jatkuvissa erityisjärjestelyissä. Seudun kokoinen ratkaisu voisi antaa pitkälle tähtäimellä toivottuja taloudellisia hyötyjä niin toiminnan kuin investointien osalta, tiedotteessa sanotaan.

Lisäksi Hätilän Kokoomus esittää, että selvitys pitäisi sisällään myös selonteon siitä, voisiko isompi kokonaisuus tuoda oppilaille parempaa opetuksen laatua esimerkiksi laajemman ainevalikoiman, ryhmien kokojen tai jatko-opintoihin ja työelämään sujuvan siirtymisen osalta.

– Seudullisen lukion lisäksi muita konkreettisia asioita voisivat olla seudullisen palvelusetelin käyttöönotto erilaisissa julkisissa palveluissa, esimerkiksi lasten päivähoidossa, Hätilän Kokoomuksen varapuheenjohtaja Miia Antin sanoo tiedotteessa.

Antinin mukaan seudullisen yhteistyön laajentaminen lisäisi koko alueen elinvoimaa. HÄSA.