fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Hätilän kokoomus liputtaa toriparkin puolesta

Yhdistyksen mukaan P-Tori on edellytys Hämeenlinnan kasvulle ja kehittämiselle.
Toriparkki vai ei? Oman mielipiteensä pääsee kertomaan helmikuun lopulla kansalaiskyselyssä. Kuva: Esko Tuovinen
Toriparkki vai ei? Oman mielipiteensä pääsee kertomaan helmikuun lopulla kansalaiskyselyssä. Kuva: Esko Tuovinen

Hätilän kokoomuksen kannanoton mukaan toriparkki eli P-Tori mahdollistaisi asuntorakentamisen torin ympäristössä sekä kävelykatu Reskan uudistamisen. Yhdistyksen mukaan Hämeenlinnan keskusta ei voi kehittyä ilman pysäköintiratkaisua.

Hätilän kokoomus muistuttaa, että lukuisten selvitysten mukaan P-Tori ei ole pelkkä pysäköintiasia vaan ennen kaikkea koko Hämeenlinnan kehityksen avain.

– Keskusta tarvitsee lisää asuntoja ja yritystoimintaa, jotta Hämeenlinnan elinvoima paranee. Nykytila ei mahdollista kasvua. Verrokkikaupunkien kokemukset osoittavat, että ydinkeskustan pysäköinti on ratkaisevassa asemassa kaupunkien kehittämisessä, muistuttaa Hätilän kokoomus.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Sari Rautio ja varapuheenjohtajana Miia Antin.

P-torin rakentaminen on iso, 30 miljoonan euron investointi. Investointia ei Hätilän kokoomuksen mielestä kuitenkaan voida nähdä vain kuluna vaan nimenomaan investointina, joka luo työtä ja kasvua kaupungin elinvoiman vahvistuessa.

– Kasvava ja elinvoimainen kaupunki tuottaa niitä verotuloja, joilla kaupunkilaisten palvelut turvataan myös jatkossa, yhdistys korostaa.

Hätilän kokoomus esittää, että ennen toriparkin suunnitelmien viimeistelemistä maalämmön hyödyntäminen sen energiaratkaisuna selvitettäisiin.

Kaikki 16 vuotta täyttäneet Hämeenlinnan asukkaat pääsevät ilmaisemaan kantansa toriparkkiin helmikuun lopussa 17.–23.2. järjestettävässä kansalaiskyselyssä. Hätilän kokoomus kannustaa kaikkia perehtymään asiaan ja osallistumaan kyselyyn.

Yhdistys aikoo järjestää toriparkista myös avoimen info-tilaisuuden 15. helmikuuta.

Menot