Kanta-Häme

Hätilän liikekeskus teki Kaurialat

Hätilän liikekeskustasta häviää palvelu toisensa jälkeen. Tämä harmittaa Papinniityntieltä kauppaan, postiin ja apteekkiin yleensä jalkaisin kulkevaa Reima Mustialaa.

– Sitähän se on, nykyaikaista politiikkaa. Kaikki, mikä ei tuota jumalattomasti, lakkautetaan. Ja tänä päivänä voittoa tuottaa loppujen lopuksi aika harva yritys, Mustiala tuumii.

Koska Mustialalla ei ole ajokorttia, hän taittaa pidemmät matkat yleensä linja-autolla. Mukavampaa olisi silti, että peruspalvelut olisivat kävelymatkan päässä.

– Apteekki täällä vielä toistaiseksi on, onneksi. Koskahan tämä tästä lähtee, hän hymähtää ja avaa apteekin oven.

Apteekki jää itään

Hätilän apteekin tuore apteekkari Kristiina Bäckman-Vatanen uskoo nykyisen liiketilan vetovoimaan, mutta sanoo myös ymmärtävänsä keskustampaan muuttaneita yrittäjiä.

– Tyhjät liiketilat ovat aina surullinen näky. Toivotaan, että lähialueiden asukkaat myös käyttävät palveluita, jotta ne eivät karkaa.

Hätilän apteekin toimilupa on myönnetty rautatien idänpuoleiselle alueelle. Tämä tarkoittaa sitä, että apteekin on pysyttävä itäpuolella myös tulevaisuudessa.

Tyhjää tilaa Hätilän keskustassa silti riittää. Aiemmin tällä viikolla Posti ilmoitti siirtävänsä palvelunsa Erämaailman yhteydestä Aulangontien K-supermarkettiin. Hätilän Osuuspankin konttori toimii nykyisellä paikallaan vielä kuukauden päivät.

Liikekeskuksen palveluvalikoiman supistuminen alkaa muistuttaa yhä enemmän tilannetta Kaurialan liikekeskuksessa, josta yritys ja palvelu toisensa jälkeen on hävinnyt ja siirtynyt Goodmaniin.

Ruokakauppa riittää

Sairiossa asuva Virva Riihimäki on pääosin tyytyväinen Hätilän palveluihin. Hän uskoo, että palveluiden keskittyminen on välttämätön kehityskulku.

– Pidän Hätilää ensisijaisesti asuinalueena.

Riihimäki ei kaipaa Hätilään ruokakaupan lisäksi pikkuliikkeitä tai ravintoloita, mutta pitää apteekkia ja otto-automaattia hyvinä lisinä.

Pankkikonttorin palveluita Riihimäki ei kolmen Hämeenlinnan-vuotensa aikana ole käyttänyt kertaakaan, mutta sanoo ymmärtävänsä, ettei kaikilla ole verkkopankkimahdollisuutta.

– Iäkkäämmille asukkaille konttorin lopettaminen on ihan eri juttu. Ja heitä Hätilässä asuu aika paljonkin. (HäSa)