Kanta-Häme

Hattula aloittaa lukioneuvottelut

Hattulassa aloitetaan neuvottelut Parolan lukion siirtämisestä osaksi koulutuskuntayhtymä Tavastian lukioliikelaitosta. Kunnanhallitus hyväksyi lukion tilannetta selvittäneen työryhmän esityksen maanantaina yksimielisesti.

Myös työryhmän esitys neuvottelujen aloittamisesta oli yksimielinen. Selvitystyön aikana Hattulassa on korostettu, että kyseessä on pelkästään hallinnollinen siirto. Tarkoitus on, että lukio säilyy Parolassa.

– Päättäjille ydinkysymys on se, että Parolassa pitää jatkossakin olla lukio. Neuvottelujen kautta saamme selville, mitkä ovat siirron reunaehdot, ja vasta sen jälkeen tehdään päätös mahdollisesta siirrosta, sanoo Hattulan kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Kunnanhallitus nimesi neuvottelijoiksi hänet ja kunnan vt. johtavan rehtorin Jari Wihersaaren. Neuvotteluja käydään Tavastian edustajien kanssa. Aloite yhteistyöstä on tullut Tavastian lukioliikelaitoksen johtavalta rehtorilta Ilkka Kykkäseltä.

Heidi Rämö kertoo, ettei kunnanhallitus lyönyt lukkoon mitään aikatauluja neuvotteluille. Hän arvelee kuitenkin, että neuvottelut käydään melko tiiviiseen tahtiin.

– Jos hallinnollinen siirto toteutetaan, se on varmaankin luontevinta lukuvuoden alussa eli aikaisintaan ensi syksynä.

Hämeenlinnan kaupungin lukiot siirtyivät tämän vuoden alussa koulutuskuntayhtymä Tavastian alaisuuteen lukioliikelaitokseksi. (HäSa)

Päivän lehti

26.1.2020