fbpx
Kanta-Häme

Hattula ei kiirehdi kuntajakoselvitystä

Hattulalla ei ole mikään kiire käynnistää Hämeenlinnan seudun kuntajakoselvitystä. Kunnanjohtaja Heidi Rämö esittää maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle, että selvitys käynnistetään vasta, kun eduskunta on hyväksynyt sosiaali- ja terveyspalveluista annetun rakennelain.

– Kuntarakenteita määrittelee pitkälti ne ratkaisut, mitkä tehdään sosiaali – ja terveyspalveluiden järjestämistä sekä tuottamista koskien, perustelevat ratkaisua kunnanjohtaja Rämön ja kunnanhallituksen puheenjohtajan Kari Ventola (kok.) keskiviikkona iltapäivällä lähettämässä tiedotteessaan.

Sote-lakiesityksen pitäisi tulla eduskuntaan ensi keväänä ja hyväksytyksi ensi vuoden aikana.

Valtiovarainministeriö odottaa marraskuun alkuun mennessä kuntien ilmoituksia siitä, kenen kanssa ne aloittavat kuntajakoselvityksen. Hattulan kunnanjohtajan esitys kunnanhallitukselle on, että selvitys tehdään Janakkalan ja Hämeenlinnan kanssa kuten rakennelaissa on velvoitettu.

Sen sijaan sosiaali- ja terveyspalveluissa Hattulan kunta selvittää Hämeenlinnan ja Janakkalan ohella myös pohjoisen suunnan. Käytännössä toinen mahdollisuus Hattulalle olisivat Valkeakosken, Akaan ja Urjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoimintamahdollisuudet.

Hämeenlinnan seudun soteinventaation on määrä valmistua vuodenvaihteessa.

Hattulan kunnanhallitus käsittelee Kuntarakennelain asettamia velvoitteita kokouksessaan ensi maanantaina. (HäSa)

Menot