fbpx
Kanta-Häme

Hattula ei neuvottele kiintiöpakolaisista

Hattulan kunta ei aloita neuvotteluja Hämeen ely-keskuksen kanssa kiintiöpakolaisista. Perusturvalautakunta päätti asiasta keskiviikkona äänin 1-5.

Perusturvajohtajan esitys oli, että kunta olisi aloittanut neuvottelut. Niiden tarkoituksena olisi ollut selvittää kunnan halukkuutta ja valmiutta ottaa kiintiöpakolaisia kuntaan.  

Neuvottelut eivät vielä olisi tarkoittaneet sopimuksen laatimista, vaan keskustelua kunnan tilanteesta ja mahdollisista jatkotoimista. 

Hattula käsitteli samaa asiaa viimeksi vuonna 2010. Silloin valtuusto päätti olla ottamatta kiintiöpakolaisia.

Kiintiöpakolaiset ovat henkilöitä, jotka YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on katsonut pakolaisiksi tai jotka muuten ovat kansainvälisen suojelun tarpeessa olevia ulkomaalaisia. 

Suomi on ottanut vuodesta 2001 alkaen 750 kiintiöpakolaista vuodessa, paitsi tänä ja viime vuonna määrä on ollut Syyrian vaikean tilanteen vuoksi suurempi: 1050 pakolaista.

Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnista kiintiöpakolaisia vastaanottaa kolme kuntaa: Lahti, Hämeenlinna ja Janakkala. Esimerkiksi Janakkalan kiintiö on 10–15 henkilöä vuodessa.

Ely-keskus on lähestynyt alueensa kuntia Työ- ja elinkeinoministeriön pyynnöstä. Vastaus elyyn piti antaa syyskuun loppuun mennessä. HäSa

Menot