Kanta-Häme

Hattula ei rajaa päivähoito-oikeutta

Hattula ei rajoita lasten päivähoito-oikeutta, vaikka se olisi elokuun alussa voimaan astuvan lain mukaan mahdollista.

Uuden varhaiskasvatuslain mukaan kunta voi rajata varhaiskasvatusoikeuden 20 viikkotuntiin, sellaisissa tapauksissa, että lapsen vanhempi tai huoltaja on kotona. Kokoaikainen päivähoito-oikeus on 50 tuntia viikossa.

Hattulan sivistyslautakunta on päättänyt, ettei rajoitusta oteta käyttöön ainakaan tämän vuoden aikana.

Samalla Hattula päätti poistaa aiemman, yksityisen hoidon tuen kuntalisää koskevan 25 viikkotunnin vähimmäisvaatimuksen. Lisäksi päätettiin kompensoida yksityisen hoidon tuen kuntalisää sellaisten lasten kohdalla, jotka olisivat uuden lain mukaan oikeutettuja vain 20 tuntiin päivähoitoa, mutta jotka ovat siitä huolimatta kokopäivähoidossa.

Kela aikoo pienentää yksityisen hoidon tukea tällaisten lasten kohdalla, mutta kunta aikoo maksaa erotuksen, jotta kaikille lapsille taataan oikeus kokopäivähoitoon vanhempien niin halutessa. Erotus on suuruudeltaan 109,81 euroa kuukaudessa.

Hämeenlinna on jo aiemmin tehnyt samat muutokset yksityisen hoidon tuen kuntalisän ehtoihin ja maksamiseen.

Myös Janakkala on poistanut vanhan 25 viikkotunnin vähimmäisrajan yksityisen hoidon tuen kuntalisästä. Nyt yksityisen hoidon tuen edellytyksenä on Janakkalassa yli 20 viikkotunnin päivähoito. Sen sijaan Janakkala ei kompensoi Kelan tuen pienenemistä, kuten Hämeenlinna ja Hattula ovat päättäneet tehdä. HäSa

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic