Kanta-Häme

Hattula etsii uutta suuntaa elinkeinopolitiikalle - Valtuusto perusti pikatyöryhmän

Valtuusto perusti työryhmän, joka toimii kuuden viikon ajan.
Kuva: Tomi Vesaharju
Kuva: Tomi Vesaharju

Hattulassa aloittaa tänään työnsä organisaatiouudistuksen työryhmä, jossa on edustajia kaikista valtuustoryhmistä.

Kunnanhallituksen puheenjohtajan Matti Puotilan (kok.) aloitteesta perustetun ryhmän tehtävänä on selvittää, miten kunnan elinvoima- ja elinkeinopolitiikkaa voitaisiin terävöittää.

– Valtuustokausi on nyt yli puolen välin ja valtuustolla on oma käsityksensä siitä, missä kunta menee ja miten iskukykyinen se on.

Työryhmän ensimmäinen kokoontuminen on tänään tiistaina. Aikataulu on hyvin nopea, sillä työryhmän toimikausi päättyy jo marraskuun viimeisenä päivänä.

Seppo Söderlundin (ps.) johtama ryhmä saa Puotilan mukaan hyvin vapaat kädet selvittää keinoja väkiluvun ja yritystoiminnan sekä tonttikaupan kääntämiseksi nousuun.

Hattulassa on valmisteltu organisaatiouudistusta myös virkamiestyönä. Tekeekö kunnanvaltuuston työryhmä nyt täydentävää vai kilpailevaa ehdotusta?

– Kunnanhallituksen puheenjohtajana olen kokenut, että virkamiesten esitys junnannut paikallaan ja sen aikatauluista on lipsuttu. Nyt samoista asiasta saadaan luottamusmiestenkin näkemys ja ehkä tällä saadaan vauhtia yhteisen mallin etsimiseen. HäSa