Kanta-Häme

Hattula haastattelee kolme johtajakandidaattia

Hattulan uuden kunnanjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä on päättänyt kutsua haastateltavaksi kolme viran hakijaa.

Haastatteluun kutsutaan Huittisten hallintojohtaja Katariina Koivisto, konsultti Juri Nieminen Vääksystä sekä kaupunginjohtaja Jaana Karrimaa Harjavallasta.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola (kok.) kertoo, että valintaa valmisteleva työryhmä sai valittua haastateltavat melko nopeasti.

– Ja vähän huumorimielellä voi todeta, että äänestyksiä ei tarvittu, hän sanoo.

Haastattelut järjestetään keskiviikkona 3. toukokuuta, ja niiden jälkeen päätetään jatkosta ja esimerkiksi mahdollisista testauksista.

Kaikilla kolmella haastatteluun kutsuttavalla on kokemusta kunnanjohtajan työstä. Katariina Koivisto työskenteli Vampulan kunnanjohtajana ennen Vampulan kuntaliitosta Huittisten kanssa vuonna 2009.

Juri Nieminen taas toimi 10 vuotta Asikkalan kunnanjohtajana, ja erosi tehtävästä viime vuonna värikkääksi luonnehdittujen käänteiden jälkeen. Jaana Karrimaa taas on juuri ilmoittanut irtisanoutuvansa Harjavallan kunnanjohtajan tehtävistä.

Kunnanjohtajan virkaan tuli määräaikaan ei torstai-iltapäivään mennessä 15 hakemusta. Virka vapautui sen jälkeen, kun nykyinen kunnanjohtaja Lauri Inna valittiin helmikuussa Salon kaupunginjohtajaksi. Hän on Hattulassa toukokuun loppuun asti.

Kunnanjohtajan valintaa valmistelevaan työryhmään kuuluu koko kunnanhallitus sekä valtuuston puheenjohtaja ja 3. varapuheenjohtaja.

Hattulassa on suunniteltu, että uusi kunnanjohtaja valitaan ennen lomia, mutta niin, että kesäkuussa toimikautensa aloittava kunnanvaltuusto ja uusi kunnanhallitus ehtivät käsitellä asiaa.

Virkaa myös hakeneen Jussi Vaaralan asuinpaikka oli väärin torstain Hämeen Sanomissa. Vaarala asuu Ruovedellä. HÄSA

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic