fbpx
Kanta-Häme

Hattula hakee maankäyttöpäällikköä headhunterin avulla

Hattulan kunta jakaa 11 paikalliselle hankkeelle yhteensä 20 000 euroa aktiivisuusrahaa.

Hattulan kunta on hakee uutta maankäyttöpäällikköä rekrytointiyrityksen avulla. Kunta päätti rekrytointipalvelun ostamisesta sen jälkeen, kun talven julkinen haku ei tuottanut tulosta.

– Hakemuksia tuli muutama, haastattelimmekin ihmisiä, mutta hakijat eivät täyttäneet niitä vaatimuksia, joita maankäyttöpäälliköltä kunnallishallinnossa edellytetään, kertoo vt. kunnanjohtaja Pekka Järvi.

Hänen mukaansa työvoimapula näkyy kunta-alalla sosiaali- ja terveystoimen lisäksi myös teknisellä puolella.

– On hyvin vaikea löytää semmoisia ihmisiä, jotka täyttäisi kaikki kunta-alan muodollisuusvaatimukset. Sitten taas jos ajatellaan, että haluttaisiin nuoria ihmisiä niin on vaikea löytää sellaista 20-30 -vuotiasta ihmistä, jolla on 20 vuoden työkokemus.

Teknisen puolen osaajille riittää kysyntää myös yksityisellä puolella.

– Kunnallisessa tehtävissä on tietynlainen julkinen paine ja sosiaalisessa mediassa tapahtuvat jutut, jotka eivät ulotu yritysmaailmaan ja se karsii myös hakijoita, Järvi sanoo.

Järven mukaan nyt toiveissa on, että uusi maanrakennuspäällikkö löytyisi Hattulaan syksyn aikana. Rekrytointipalvelu ostetaan InHunt Group oy:ltä ja sen hinta on enimmillään 13 900 euro.

Menot