Kanta-Häme

Hattula hyväksyi Merven suunnitelman

Hattulan kunnanhallitus hyväksyi maanantaina Merven yritysalueen kehittämissuunnitelman.

Lisäksi kunnanhallitus edellyttää, että tekninen lautakunta tekee maaliskuun loppuun mennessä toimenpidesuunnitelman Merven kehittämishankkeista, jotka koskevat tätä ja ensi vuotta.

Bioenergiakeskus ja 400 työpaikkaa

Kehittämissuunnitelman tavoitteena on luoda Merveen sellainen toimintaympäristö, joka parantaa yritysten kehittymisedellytyksiä. Toimintaympäristöä kehitetään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Merkittävin alueelle suunniteltu uusi toiminto on Etelä-Suomen Bioenergiakeskus eli uusiutuvan metsäenergiajakeen jalostuslaitoskokonaisuus. Sen on arvioitu työllistävän noin 400 henkeä.

Sen toteutuminen edellyttää suoraa liittymää moottoritieltä. Liikenneratkaisuista on neuvoteltu muun muassa ministeriöiden ja valtion virastojen kanssa.

Seitsemän hengen ohjausryhmä

Merven yritysalueen kehittämissuunnitelma valmistui viime vuoden lopulla. Hanketta veti väliaikaiseksi kehittämisjohtajaksi nimitetty kunnan tekninen johtaja Janne Teeriaho.

Kehittämishankkeen ohjausryhmään kuuluivat Meiju Honkavuori (pj.) ja Jukka-Pekka Mikkola Hattulan yrittäjistä, Antti Välimäki ely-keskuksesta, Janne Miettinen Elme Metall Finland oy:stä, Reijo Riihimäki Re-Re oy:stä, Reijo Lehtinen Kohateam oy:stä ja Arto Viljanen (kok.) Hattulan kunnanhallituksesta.

Suunnitteluhanke toteutettiin Hämeen ely-keskuksen myöntämän rahoituksen avulla. (HäSa)