Kanta-Häme

Hattula ja Janakkala ovat mukana kuntakokeilussa

Hämeenlinnan seudun kuntakokeilusta kertovassa jutussa (HäSa 23.9.) oli virheellistä tietoa Hattulan ja Janakkalan osallisuudesta. Hattulan kunnanhallitus päätti jo kesäkuussa yksimielisesti, että kunta osallistuu kokeiluun.

Sen sijaan Janakkalan kunnanhallitus äänesti viime viikolla täpärästi osallistumisesta.

Kunnanjohtaja Tanja Matikaisen pohjaesitys oli, ettei kokeiluun lähdettäisi mukaan. Äänin 5-4 kunnanhallitus päätti kuitenkin, että Janakkala osallistuu kokeiluun.

Osallistumista esitti Mirja Pöhö (kd.). Esityksen puolesta äänestivät myös Reijo Löytynoja (sd.), Jussi Mattila (kok.), Titta Rissanen (sd.) ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Kalevi Ilmarinen (sd.).

Kuntakokeilussa on kysymys siitä, että kokeilukuntien toimintamahdollisuuksia parannetaan vähentämällä valtion ohjailua. Sitä varten on tekeillä kokeilulaki.

Hämeenlinnan seutu on hakenut mukaan aihekokonaisuuteen, joka kokeilee hyvinvoinnin integroituja toimintamalleja.

Käytännössä on tarkoitus koota useita palveluita käyttävien kuntalaisten erilaiset palvelusuunnitelmat yhdeksi suunnitelmaksi. Sitä niin asiakas kuin häntä tukeva vastuutyöntekijä ja taustalla vaikuttava moniammatillinen työryhmäkin voivat tarkastella yhdellä sähköisellä alustalla.

Janakkalan kunnan johtoryhmä on epäillyt, etteivät henkilöstöresurssit riitä kokeiluun osallistumiseen. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic