Kanta-Häme

Hattula myy koulua ja päiväkotia

Hattulan kunta myy parhaillaan kahta tyhjilleen jäänyttä kiinteistöään eli entisiä Rahkoilan koulua ja Lepaalla sijaitsevaa Neulasen päiväkotia.

Molemmat rakennukset ovat ehtineet olla pois käytöstä jo jonkin aikaa. Rahkoilan koulun toiminta loppui kevätlukukauteen 2013, ja Neulanen tyhjeni jo syksyllä 2011.

Rahat Hurttalan kunnostukseen?

Hattulan kunnanhallitus on asettanut molemmille kohteille pohjahinnat, ja kiinteistöt myydään tarjousten perusteella.

Aulangontien varressa lähellä Pälkäneentien risteystä sijaitsevasta Rahkoilan koulukiinteistöstä tontteineen täytyy pulittaa vähintään 300 000 euroa. 1920-luvulla rakennettu koulu talousrakennuksineen sijaitsee noin 5 000 neliön suuruisella tontilla.

Neulasen kiinteistö on rakennettu vuonna 1971 alun perin terveystaloksi. Sen tontti on noin 4 300 neliön suuruinen. Kiinteistön pohjahinta on 80 000 euroa.

Molemmat kiinteistöt sijaitsevat kaava-alueella ja lisärakentaminen tai rakennusten laajentaminen vaativat suunnittelutarveratkaisun tai poikkeusluvan.

Kiinteistöjen myynti noudattaa Hattulan kiinteistöohjelmaa. Siihen on kirjattu, että kunta luopuu käytöstä poistetuista kiinteistöistään mahdollisimman nopeasti.

Valtuutettu Pentti Pietilä (kesk.) esitti valtuuston viime kokouksessa, että Rahkoilan koulun myynnistä saatava myyntivoitto korvamerkittäisiin Hurttalan koulun kunnostukseen. Hurttalan koulua on kaavailtu lakkautettavaksi siinä vaiheessa, kun uusi Päivärinteen monitoimitalo valmistuu. Sen rakentamisesta päätetään valtuustossa myöhemmin syksyllä.

Myytävistä kiinteistöistä on lisätietoa Hattulan kunnan verkkosivuilla. Ostotarjousten jättöaika päättyy lokakuun 15. päivä kello 12. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic