fbpx
Kanta-Häme

Hattula ostaa vuokrataloja

Vanhusten ja nuorten vuokrataloja on siirtymässä yhdistyksiltä Hattulan kunnan omistukseen. Tätä on suunniteltu pitkin kevättä, kunnanhallitus käsitteli asiaa maanantaina, ja lopullisen päätöksen asiassa tekee valtuusto ensi viikolla.

Kyseiset kiinteistöt omistaa Hattulan vanhustentukiyhdistys ja Hattulan nuorten asuintaloyhdistys.

Kunta on mukana kummassakin yhdistyksessä. Vanhustentukiyhdistyksen jäseninä ovat lisäksi Hattulan seurakunta ja SPR:n Hattulan osasto. Nuorten asuintaloyhdistyksessä ovat mukana kunnan lisäksi Hattulan seurakunta ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Hattulan osasto.

Kummankin yhdistyksen taloudellinen tilanne on huono, koska asuntojen vajaakäyttö on lisääntynyt ja asuntokanta vaatii korjauksia.

Vanhustentukiyhdistyksellä on neljä asuinvuokrataloa, ja se hallinnoi myös Punojanportin palvelukeskusta. Lisäksi sillä on kaksi rivitaloa, joiden asuntoja ei ole vuokrattu niiden huonon kunnon takia.

Nuorten asuintaloyhdistyksellä on kuusi rivitaloa.

Kunta ostaa vanhustentukiyhdistyksen kiinteistöt 1,21 miljoonalla eurolla ja nuorten asuintaloyhdistyksen kiinteistöt 1,41 miljoonalla.

Raha ei kaupassa kuitenkaan liiku, sillä osana kauppahintaa kunta sitoutuu ottamaan vastattavakseen yhdistyksen yksilöidyt lainat. Yhdistyksille jää vain noin 10 000 euroa, jonka ne käyttävät yhdistysten purkamiseen. Mikäli rahaa sen jälkeen vielä jää, yhdistykset luovuttavat sen kunnalle. HäSa

Menot