Kanta-Häme

Hattula ostamassa tukiyhdistysten asunnot

Hattula ostaa ilmeisesti kesään mennessä itselleen Hattulan Vanhustentukiyhdistyksen ja Nuorten Asuintaloyhdistyksen asuntokannan.

Kunnanjohtaja Lauri Inna selvitti tilannetta valtuutetuille, kun Hattulan valtuusto päätti keskiviikkona lyhytaikaisen luoton myöntämisestä Hattulan Vanhustentukiyhdistykselle. Valtuusto päätti myöntää 50 000 euron suuruisen lainan yhdistyksen talouden paikkaamiseksi.

Saman suuruinen laina myönnettiin myös tammikuussa, ja silloin valtuutetut peräsivät selvitystä sekä Vanhustentukiyhdistyksen että Nuorten Asuintaloyhdistyksen taloudellisesta tilanteesta.

Selvitys on nyt tehty ja samalla valmistaudutaan järjestelyyn, jossa yhdistykset myyvät omaisuutensa kunnalle. Suunnitelmasta on pyydetty muiden asianosaisten eli Hattulan seurakunnan, MLL:n ja SPR:n Hattulan osaston kannat. Samoin ARA:lta ja RAY:lta on varmistettu, ettei kunta joudu kaupan takia palauttamaan yhdistysten saamia avustuksia.

Tarkoitus on, että kauppakirjat tulevat kunnanhallituksen käsittelyyn kesäkuun alussa.

Matti Puotila (kok.) piti hyvänä sitä, että uusi kunnanjohtaja on tarttunut asiaan. Hänen mukaansa yhdistysten talouden valvonta ei ole pitkään aikaan ollut kenenkään käsissä.

Siksi hän toivoi, että kun asunnot siirtyvät kunnalle ne myös määrätään jonkun tai joidenkin viranhaltijoiden vastuulle. Myös Jaana Laine (ps.) painotti vastuuasioista huolehtimista. HÄSA

Päivän lehti

13.8.2020