Kanta-Häme Hattula

Hattula ottaa neljän miljoonan lisälainan – Postilakkokin vaikutti kunnan tuloihin

Tämän vuoden budjetissa lainan tarpeeksi arvioitiin 3,4 miljoonaa euroa.

Talousarviossa esitetty 3,4 miljoonan euron lainamäärä ei riitä Hattulan kunnalle tänä vuonna, vaan kunta on ottanut lyhytaikaisina lainoina lisärahoitusta 2,5 miljoonaa euroa.

Kunnanhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle, että valtuusto nostaisi talousarviolainan määrää neljällä miljoonalla eurolla.

Kunnanjohtaja Katariina Koivisto selvittää, että kyseessä kirjanpidollinen ja kassanhoidollinen asia.

– Olemme ottaneet tosiaan 2,5 miljoonaa lyhytaikaisina lainoina, mutta nyt emme ehdi normaaliin tapaan maksamaan niitä pois tämän vuoden puolella, Koivisto sanoo.

– Valtuustolle esitetään neljän miljoonan korotusta, koska emme tiedä vielä verotilitysten suuruutta. Käytämme valtuutta vain tarpeen mukaan.

Postilakko viivästytti  laskutusta

Kunta ei ole voinut maksaa lainoja pois, koska sen oma tulonsaanti on viivästynyt. Se on saanut normaalia heikommin verotuloja, ja lisäksi postilakko on aiheuttanut viivettä laskutukseen.

Koska lyhytaikainen lainaraha jää olemaan yli vuodenvaihteen, se on lisättävä kunnan lainamäärään ja tulee näkymään myös tilinpäätöksessä.

Kunnanhallitus käsitteli maanantaina myös toista talousarviomuutosta. Erikoissairaanhoidon menoihin lisätään 400 000 euroa. HäSa