Kanta-Häme

Hattula otti aikalisän kouluasiassa, jonkinlainen hintalappu tarvitaan ennen paikan valintaa

Jiri Kattelus (kok.) esitti kunnanhallituksessa, että koulun paikkaa koskeva pykälä jätetään pöydälle. Valtuuston kokouksessa hän kannatti hulevesimaksusta luopumista. Kuva Riku Hasari

Hattulan valtuusto ei keskiviikkona käsitellyt Parolaan suunnitellun uuden koulun paikkaa ollenkaan.

Ennen valtuustoa kokoontunut kunnanhallitus päätti jättää koulupykälän pöydälle, joten se ei tullut vielä valtuustolle asti.

Kunnanjohtaja Katariina Koivisto kertoi valtuuston kokouksen jälkeen, että hallituksen jäsenet halusivat saada vertailutietoa eri paikkavaihtoehtojen hinnasta.

Hallituksessa asian jättämistä pöydälle esitti Jiri Kattelus (kok.) ja esitystä kannatti Tuula Mäenpää (sd.). Äänestyksessä Katteluksen esitys voitti pohjaesityksen äänin 5-4.

Juteinin koululle, mutta mihin?

Pohjaesityksen mukaan nyt olisi päätetty, että uusi koulu rakennetaan Juteinin koulun edustan hiekkaparkkipaikalle. Koulun ympäristössä on myös muita mahdollisia uudisrakennuksen paikkoja, ja niistä hallitus kaipasi hintatietoja.

Hattulaan tarvitaan uusi koulu sisäilmaongelmaisen Parolan yhteiskoulun eli yläkoulun tilalle. Kesäkuun valtuustossa sen sijoituspaikaksi päätettiin Juteinin koulun alue, mutta tarkempi paikka jäi auki.

 

Lue myös: Juteinin koulun hiekkaparkki vahvoilla uuden koulun paikaksi Hattulassa

Hulevesimaksusta äänestettiin, muttei luovuttu

Hulevesimaksu nousi valtuustossa äänestyksen aiheeksi. Kunnan teknisessä toimessa oli valmisteltu maksun määräytymisperusteen muutoksia, mutta Ville Viitanen (sd.) esitti, että maksusta luovuttaisiin Hattulassa kokonaan.

Hän ehdotti vastaavan summan kokoamista kiinteistöveron korotuksella. Ehdotusta kannatti Jiri Kattelus.

Teemu Salvisto (kesk.) taas puolusti hulevesimaksun keräämistä, sillä kiinteistöveron korotus siirtäisi hulevesijärjestelmän kustannuksia haja-asutusalueen asukkaiden maksettavaksi.

Viitasen esitys äänestettiin kumoon äänin 10-24. Samalla hyväksyttiin maksuperusteisiin joitakin muutoksia. Maksimitaksaa pienennettiin niin, että maksu voi olla korkeintaan 500 euroa.

Tasapainotusohjelmalle pantiin piste

Valtuusto pani pisteen myös viime talven ja kevään aikana valmistellulle talouden tasapainottamisohjelmalle. Tasapainotustyö jatkuu ensi vuoden budjetin ja seuraavien vuosien taloussuunnitelman laatimisen yhteydessä.

Kari Ventola (kok.) ihmetteli lopputulemaa, sillä hän olisi toivonut, että kovalla vauhdilla alkanut prosessi olisi viety jollakin tavalla loppuun. Kunnanjohtaja Koivisto kertoi, että kun suurimmat säästökohteet karsittiin ohjelmasta jo keväällä, budjetin rinnalla on tarpeetonta tehdä enää rinnakkaista työtä. HÄSA