Kanta-Häme

Hattula palkitsee henkilöstöään

Hattulan kunnan työntekijät palkitaan viime vuoden hyvästä tuloksesta joko E-passilla eli kulttuuri- ja liikuntasetelillä tai rahapalkkiolla. Kukin työntekijä voi itse valita, kunnan palkkion haluaa.

Kunnanhallitus hyväksyi palkitsemisajatuksen maanantaina ja päätti samalla, että palkitsemiseen varataan 55 000 euroa. Summa katetaan vuoden 2015 määrärahoista.

Hallitus ei ollut yksimielinen. Pentti Pietilä (kesk,) jätti asiasta eriävän mielipiteen.

Asiaa valmistellut talous- ja henkilöstöjohtaja Annu Kalliaisenaho pitää palkitsemista tärkeänä, sillä henkilöstö on kiinnittänyt huomiota tuloksellisen toimintaan ja toiminut kustannustietoisesti. Omassa toiminnassa kertyi viime vuonna säästöä 110 000 euroa.

Henkilöstöä palkittiin myös viime vuonna järjestämällä kevätjuhla sekä tarjoamalla henkilöstölle yhdet kahvit tai teet joka päivä kesäkuusta joulukuuhun.

Parhaillaan Hattulassa valmistellaan myös pysyvää henkilöstön palkitsemisjärjestelmää. Sellaista ei Hattulassa ole ollut aiemmin käytössä.

Palkitsemisjärjestelmä sidotaan tiettyihin laadullisiin tai määrällisiin tavoitteisiin, joiden toteutumista seurataan. Valmistelutyössä ovat olleet mukana kunnan johtoryhmä ja yhteistoimintaryhmä.

Tavoitteena on, että palkitsemisjärjestelmä tulee kunnanhallituksen hyväksyttäväksi ennen kesää ja se otetaan käyttöön ensi vuoden alussa. Ensi vuoden budjettiin varataan määrärahat palkitsemista varten. HÄSA

Päivän lehti

5.4.2020