Kanta-Häme

Hattula palkkaa syksyllä asumisneuvojan

Hattulaan palkataan ensi syksynä asumisneuvoja. Kunta on hakenut ja saanut Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) avustusta palkkaamiseen.

Hämeenlinnassa on asumisneuvoja, mutta Hattulassa vastaavaa toimintaa ei ole aiemmin ollut.

Avustus kattaa kolmasosan palkkakustannuksista ja kunnan sosiaalitoimi maksaa loput. Hankkeeseen osallistuu myös kunnan kokonaan omistama vuokrataloyhtiö eli Hattula-kiinteistöt.

Hattulan perusturvajohtaja Anitta Leinonen kertoo, että ARA:n avustus toimi pontimena asumisneuvojan palkkaamiseen, sillä tarvetta tämän tyyppisen työn tekijälle on.

– Pääasiassa asumisneuvojan tehtäviin kuuluu vuokra-asukkaiden auttaminen, jos on esimerkiksi ongelmia vuokranmaksussa tai muita vaikeuksia. Hän voi auttaa esimerkiksi maksusuunnitelmien laadinnassa, Leinonen sanoo.

Jos aikaa jää, asumisneuvoja voisi myös kartoittaa kunnan alueella olevaa vuokra-asuntotarjontaa. Hattula-kiinteistöjen lisäksi vuokra-asuntoja on vanhusten tukiyhdistyksellä ja nuorten asuntosäätiöllä sekä yksityisillä tahoilla.

– Samoin on hyvä selvittää sitä, ovatko asukkaat sopivat kokoisissa asunnoissa. Jotkut voivat asua turhan ahtaasti ja jotkut taas turhan väljästi. Kysyntä ja tarjonta voisivat kohdentua paremmin, Leinonen sanoo.

Asumisneuvojahanke on kolmivuotinen. ARA:n avustusta pitää kuitenkin hakea vuosittain. HÄSA

Päivän lehti

2.4.2020