Kanta-Häme

Hattula riitauttaa koko vuoden muhineen sopimuskiistan Pihljalinnan kanssa

Hattula on päättänyt riitauttaa kiistan, joka koskee Pihlajalinnan kanssa tedyn perusterveydenhuollon ulkoistamissopimuksen tulkintaa. Kuva Pekka Rautiainen

Hattulan kunnanhallitus käsitteli keskiviikkona ylimääräisessä kokouksessaan perusterveydenhuollon palveluiden ulkoistamiseen liittyvää sopimuskiistaa Pihlajalinnan kanssa.

Kunnanhallitus päätti, että kiista riitautetaan, sillä pitkin vuotta käydyissä neuvotteluissa ei ole löytynyt yhteisymmärrystä. Pihlajalinna voitti Hattulan perusterveydenhuollon kokonaisulkoistuksen viime vuonna, ja uusi sopimus astui voimaan tämän vuoden alussa.

Tietyt tutkimukset keskiössä

Kiista koskee tiettyjä tutkimuksia, joiden Hattulan kunta katsoo kuuluvan Pihlajalinnan kanssa tehdyn sopimuksen piiriin. Tällaisia tutkimuksia ovat muun muassa spirometria, tähystykset sekä sydämen Holter-kuvaukset.

Pihlajalinnan kannan mukaan nämä tutkimukset eivät kuulu ulkoistamissopimuksen piiriin. Yritys on valmis tekemään niitä, mutta eri hintaan.

Kyseiset tutkimukset ovat aiemmin maksaneet Hattulassa vuodesta riippuen noin 70 000–100 000 euroa. Hattulalaiset potilaat on kiistan aikana lähetetty tutkittavaksi keskussairaalaan.

Terveysasema vastikkeetta käyttöön

Kunnanhallitus hyväksyi myös toisen Pihlajalinnaan liittyvän asian. Hallitus päätti perusturvalautakunnan esityksen mukaisesti, että Parolaan parhaillaan rakennettava uusi terveysasema annetaan vastikkeetta Pihlajalinnan käyttöön.

Pihlajalinnalta ei peritä vuokraa, vaan summa kompensoidaan täysimääräisesti alentamalla vastaavasti palvelutuotannon hintaa. Hattulassa on selvitetty, että tämä on kunnalle alv-vähennysten takia edullisempaa kuin vuokraus. HÄSA

Lue myös: Hattula ja Pihlajalinna kiistelevät ulkoistamissopimuksesta

Päivän lehti

28.2.2020