Kanta-Häme

Hattula sai uuden tarkastuslautakunnan

Vuoden kestänyt pähkäily Hattulan tarkastuslautakunnasta saatiin päätökseen maanantai-iltana, kun valtuusto valitsi uuden lautakunnan.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Arto Viljanen luki ääneen kaikkien valtuustoryhmien puheenjohtajien vahvistaman esityksen, jonka valtuusto hyväksyi yksimielisesti.

Uuden tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Piia Hyyrynen (kesk., varajäsen Niina Järvinen), varapuheenjohtajaksi Jiri Kattelus (kok., varalla Riina Palmu) ja jäseniksi Pekka Laine (kesk., vara Yrjö Koskinen), Jaana Laine (ps., vara Seppo Söderlund) ja Timo Ojanen (sd., vara Matti Hämäläinen).

Viidestä varsinaisesta jäsenestä kaksi eli Kattelus ja Jaana Laine kuuluivat myös kesäkuun valtuustossa erotettuun vanhaan tarkastuslautakuntaan. Myös Pekka Laine on osallistunut usein lautakunnan kokouksiin varajäsenenä.

Kiista tarkastuslautakunnasta nousi julkisuuteen viime syksynä, kun lautakunnan puheenjohtaja Matti Kortesaari (kesk.) pyysi eroa kokemansa luottamuspulan johdosta. Eroa ei myönnetty, mutta valtuusto nimesi tuolloin tilapäisen valiokunnan selvittämään mahdollista luottamuspulaa ja sen taustoja.

Valiokunta esitti keväällä koko lautakunnan erottamista, ja valtuusto päätyi tähän ratkaisuun kesäkuussa. Erottamispäätöksestä on tehty valitus, joka on parhaillaan käsiteltävänä Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa.

Koulukyydeistä uusi aloite

Hattulan valtuusto hyväksyi myös kaksi kaavoitussopimusta.

Matti Kortesaari teki kaksi valtuustoaloitetta, joista toisessa hän tiedusteli kehitysvammaisille valmistettavien aterioiden laskutuksesta ja toinen koski koulukuljetuksia.

Keskiryhmät esittävät, että Hattulassa kunnan järjestämien koulukuljetusten raja laskettaisiin 3 kilometriin ensimmäisen ja toisen luokan oppilailta. Nyt raja on kaikilla viisi kilometriä.

Pentti Pietilä (kesk.) puolestaan kysyi, pitääkö paikkansa, että Hattulan Guggenheimin eli suunnitellun Päivärinteen monitoimitalon alta joudutaan vaihtamaan maata 15 000 kuutiota. Jos näin joudutaan tekemään, myös Pietilä lupasi allekirjoittaa koulukuljetusaloitteen.

Pietilälle luvattiin vastaus ensi viikon valtuustoseminaarissa. (HäSa)

Menot