fbpx
Kanta-Häme

Hattula tyytyy hallinto-oikeuden päätökseen

Kunnanhallitus ei valita hallinto-oikeuden taannoisesta päätöksestä, jolla kumottiin kunnanvaltuuston päätös erottaa tarkastuslautakunta.

Hallinto-oikeuden päätös viedään tiedoksi valtuustolle, mutta jatkovalitukseen korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO) ei lähdetä. Asia raukeaa, sillä valituksen määräaika päättyy torstaina.

– Meillä on nyt uusi tarkastuslautakunta, joten ei ole syytä jatkaa prosessia, kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola (kok.) toteaa.

Hattulan valtuusto erotti edellisen tarkastuslautakunnan vuoden 2014 kesäkuussa.

Asiaa valmistellut tilapäinen valiokunta katsoi, ettei lautakunta nauti valtuuston luottamusta. Valtuusto päätyi samalle kannalle äänin 21–14.

Koko tapahtumasarja sai alkunsa tarkastuslautakunnan puheenjohtajan Matti Kortesaaren (kesk.) kannanotoista Rahkoilan koulun lakkauttamiseen ja Tuulia-kodin rakentamisen ulkoistamiseen.

Kortesaaren näkemyksen mukaan tarkastuslautakunnan olisi pitänyt puuttua etukäteen näihin epäviisaina ja valtuustostrategian vastaisina pitämiinsä päätöksiin.

Tarkastuslautakunnan rooli on kuitenkin tarkastaa toimintaa jälkikäteen, ei puuttua siihen etukäteen.

Kortesaari jätti eroanomuksen, mutta valtuusto ei myöntänyt eroa. Sen sijaan asetettiin tilapäinen valiokunta tutkimaan koko lautakunnan luottamusta.

Erotetun lautakunnan tilalle valittiin uusi lokakuussa 2014.

Hallinto-oikeus kumosi edellisen tarkastuslautakunnan erottamispäätöksen menettelytapavirheeseen vedoten.  Päätöksen katsottiin syntyneen virheellisessä järjestyksessä.

Hallinto-oikeuden mukaan tilapäinen lautakunta ei kuullut tarkastuslautakunnan jäseniä ja varajäseniä riittävästi.

Päätöksen varsinaiseen sisältöön hallinto-oikeus ei ottanut kantaa. HÄSA

Menot