Kanta-Häme

Hattula valitsi kolme tarjoajaa jatkoon

Kuusi yritysrypästä on ilmoittanut kiinnostuksensa järjestää Hattulan terveydenhuollon ja osin myös sosiaalitoimen palvelut. Hattulan kunnanhallitus valitsi maanantaina yritysryppäistä kolme jatkoneuvotteluihin, jotka käydään jo tämän viikon aikana.

Neuvottelut käydään Attendon, Pihlajalinnan ja Suomen Terveystalon kanssa.

– Kaikki neuvottelut käydään vielä tämän viikon aikana niin, että kunkin tahon kanssa keskustellaan eri päivänä, kertoo Hattulan kunnanjohtaja Lauri Inna.

Neuvottelujen perusteella ratkaistaan Innan mukaan varsinaisen kilpailutuksen sisältö eli se, mitä palveluita kilpailuttaminen koskee.

Etukäteen on sovittu, että terveydenhuollon palveluiden lisäksi kilpailutus koskee joitakin sosiaalipalveluita, kuten esimerkiksi kotihoitoa sekä ikäihmisten kuntouttavia palveluita ja tehostettua asumispalvelua.

– Lopullinen tarjouspyyntö lähetetään näille kolmelle yritysryppäälle lokakuun loppuun mennessä. Tarkoitus on saada koko kilpailutus hoidettua vuoden loppuun mennessä, Inna kertoo.

Ajatuksena on, että Hattula ja kilpailutuksen voittava yritys perustavat yhteisen yhtiön, joka tuottaisi tietyt sosiaali- ja terveyspalvelut ja lisäksi sen vastuulla olisi uuden terveysaseman rakennuttaminen Parolaan.

Hattula joutuu kilpailuttamaan sote-palvelunsa, sillä sopimus nykyisen terveydenhuollon palveluntuottajan Pihlajalinna oy:n kanssa päättyy puolentoista vuoden kuluttua eli maaliskuun lopussa 2018. Sote-uudistus taas astuu voimaan vuoden 2019 alussa.

Osallistumishakemuksia tuli Attendon, Pihlajalinnan ja Terveystalon lisäksi Mehiläinen-ryhmittymältä, Coronaria-ryhmittymältä ja Medivida-ryhmittymältä.

Hakijat pisteytettiin sen mukaan, miten laaja kokemus niillä on hankinnan kohdetta vastaavista palveluista. Menettely oli hakijoiden tiedossa etukäteen.

Inna on tyytyväinen siihen, että osallistumishakemuksia tuli kuusi kappaletta.

– Se osoittaa, että palveluiden tuottaminen Hattulalle kiinnostaa.

Osana sote-uudistuksen järjestelyjä Hattulan pitää perustaa uusi hallintolääkärin virka, mikäli Hattulan ja Janakkalan terveydenhuollon yhteistoiminta-alue lakkautetaan ensi vuoden alussa.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle viran perustamista. HÄSA

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic