Kanta-Häme

Hattulaan laaditaan oma yhdistysohjelma – Kolmas sektori halutaan mukaan kehittämään kuntaa

Rahoitusta haettiin jo tämän vuoden puolelle, mutta päätös tehdään vasta ensi vuoden alussa.
Yhdistykset tarjoavat monenlaista tekemistä. Hattulassa laaditaan ensi vuoden aikana ohjelma, jolla pyritään koordinoimaan yhdistysten toimintaa. Arkistokuva Markku Tanni

Hattulassa aletaan vuoden vaihteessa laatia omaa yhdistysohjelmaa, jonka tavoitteena on lisätä sekä kunnan ja yhdistysten että yhdistysten keskinäistä yhteistyötä.

Hankkeelle on haettu rahoitusta Linnaseutu ry:n kautta, ja alustava myönteinen päätös on jo tehty. Kunnanjohtaja Katariina Koivisto kertoo, että varsinainen rahoituspäätös on kuitenkin odotettavissa vasta ensi vuoden alussa.

– Kunnanhallitus päätti esityksen mukaisesti, että hanke voidaan aloittaa ensi vuoden alussa tästä huolimatta, Koivisto sanoo.

Rahoitusta haettiin alunperin jo tämän vuoden elokuusta alkaen vuodeksi, mutta aloittaminen on siirtynyt.

Yhdistykset yhdessä -hanke liittyy kuntakentän muutoksiin, joita on odotettavissa maakunta- ja sote-uudistuksen vuoksi. Kunnan varsinaiset tehtävät liittyvät jatkossa entistä enemmän elinvoimaan ja sen ylläpitämiseen sekä kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

– Siinä työssä kyläyhdistyksillä sekä muilla yhdistyksillä ja järjestöillä on tärkeä rooli. Niillä on nykyäänkin paljon resursseja ja aktiivista toimintaa, mutta koordinointi on vähäistä, Koivisto perustelee hanketta.

Tarkoitus on muun muassa järjestää yhteinen aloitustilaisuus sekä kysely yhdistyksille. Kyselyssä selvitetään kylien välistä yhteistyötä, tilakysymyksiä ja esimerkiksi varautumista häiriötilanteisiin.

Hankkeessa pyritään löytämään konkreettisia toimenpiteitä, joilla yhdistykset voivat olla mukana kehittämässä kuntakeskusta ja kyliä. HÄSA