Kanta-Häme

Hattulaan määräaikainen perusturvajohtaja

Hattulan kunta aikoo täyttää perusturvajohtajan viran vuoden määräajaksi toukokuun alusta lähtien.

Perusturvalautakunta käsitteli asiaa keskiviikkona. Asia menee vielä kunnanhallituksen ja valtuuston päätettäväksi.

Sisäiseen hakuun

Mikäli valtuustokin on määräaikaisen ratkaisun kannalla, virka tulee hakuun Hattulan kunnan sisällä.

Kunnanjohtaja Heidi Rämö sanoo, että tässä vaiheessa ei ole vielä päätetty, meneekö määräaikaisen johtajan valinta valtuuston päätettäväksi, vai tekeekö valinnan kunnanhallitus.

Perusturvalautakunta käsitteli asiaa myös tammikuun lopulla, ja silloin päätökseksi tuli, että perusturvajohtajan virkaa hoitaa vs. sosiaalityön johtaja Anitta Leinonen aina siihen asti, kunnes uusi perusturvajohtaja aloittaa virassa.

Rämö kertoo, että uusi ratkaisu liittyy kesken olevaan valtakunnalliseen sote-kuvioon.

– Haluamme ottaa varman päälle eli teemme tilapäisen ratkaisun siihen asti, kunnes tiedämme valtakunnalliset linjaukset, Rämö sanoo.

Loputtomiin ei voi lykätä

Rämö huomauttaa, ettei tällaista asiaa voi kuitenkaan lykätä loputtomiin. Hän uskoo, että ensi vuoden huhtikuun loppuun mennessä sote-kysymyksistä on olemassa jonkinlainen käsitys.

Hattula on ollut ilman vakituista perusturvajohtajaa virallisesti helmikuun alusta lähtien, koska Mirja Saarni irtisanoutui viime syksynä. Anitta Leinonen on hoitanut tehtävää joulukuun alusta lähtien.

Hattulan valtuusto päätti viime kokouksessaan lakkauttaa sosiaalityön johtajan viran toukokuun alusta lähtien. Sosiaalityön johtajan tehtävät yhdistettiin samalla perusturvajohtajan virkaan. (HäSa)

Päivän lehti

30.5.2020