Kanta-Häme

Hattulaan tulossa uusi ilmaisjakelulehti

Päätoimittaja, toimitusjohtaja Ilkka Peltoniemi on perustamassa Hattulaan paikallislehteä.

– Lähtökohta on, että lehti tulee ensi vuonna joka savuun eli käytännössä jokaiseen Hattulan kunnan talouteen, Peltoniemi kertoo.

Hän ei osaa vielä tässä vaiheessa sanoa, kuinka usein lehti tulee ilmestymään.

– Nämä lehtibisnekset ovat näinä aikoina hiukan enemmän riippuvaisia suhdanteista, joten aikataulua ei voi naulata vielä muutoin kuin että kyseessä on säännöllinen julkaisu.

Printtilehteen liittyy myös verkossa toimiva portaali.

– Päivittäisviestintä hoituu portaalin kautta niin paljon kuin sitä tarvitaan. Sinne tulee kaikki, mitä portaaliin voi viedä.

Peltoniemen mukaan lehteä varten on perustettu osakeyhtiö, jossa on hänen itsensä lisäksi mukana myös muita ”hankkeen kannalta merkittäviä toimijoita”.

– Näistä muista osakkaista en voi vielä kertoa tämän enempää. Minä tulen toimimaan lehden päätoimittajana ja varmaan myös yrityksen vetäjänä, Peltoniemi sanoo.

Yhteistyötä kunnan kanssa?

Perusteilla oleva yhtiö on tarjonnut myös Hattulan kunnalle tilaa lehdestään.

Kunnanjohtaja Heidi Rämön mukaan asia on kuitenkin vasta alkutekijöissään ja hän kehottaa kääntymään tarkemmissa kysymyksissä Peltoniemen puoleen.

– On ehkä vähän liikaa sanottu, että tekisimme lehteä Hattulan kunnan kanssa. Kyllä tässä on kyse ihan bisneksestä, Peltoniemi kertoo.

Hän kuitenkin myöntää käyneensä esittelemässä kunnalle yhteistyömahdollisuutta.

– On hyvä, jos tällainen paikalllislehtityylinen julkaisu pystyy kertomaan muutenkin kuin uutisissaan kunnan asioista. Siltä pohjalta olemme lähestyneet, Peltoniemi toteaa.

Aiemmat lopettivat vuosia sitten

Aiemmin Hattulassa ovat toimineet paikallislehdet Vanajaveden Seutu sekä Uutis-Häme. Kumpikin lopetti toimintansa jo vuosia sitten, yli 50 vuoden ajan ilmestynyt Vanajaveden Seutu vuonna 2003 ja sen tilalle tullut Uutis-Häme vuonna 2006.

Tällä hetkellä Hattulan jokaiseen talouteen jaetaan ilmaiseksi Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset, joka on Hämeen Sanomien kaupunkilehti.

Peltoniemen yritys P3 Media Oy kustantaa tällä hetkellä Reska.fi-verkkoportaalia ja samannimistä printtilehteä, joka ilmestyy Hämeenlinnan seudulla muutaman kerran vuodessa. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 35 000 euroa.

Aiemmin Peltoniemi on toiminut päätoimittajana Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa sekä tamperelaisessa kaupunkilehti Torissa. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic