Kanta-Häme

Hattulaan uusi johtaja ennen lomia

Hattulan kunnanhallitus päätti maanantaina käynnistää kunnanjohtajan haun melko tiukalla aikataululla.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola (kok.) kertoo, että tavoitteena on saada uusi kunnanjohtaja valittua ennen kesälomia. Silloin valinta voisi saada lainvoiman kesän aikana, ja uusi henkilö pääsisi aloittamaan työt alkusyksystä.

Ventolan mukaan nykyiset päättäjät aloittavat viran täytön ja tekevät pohjatyön, mutta valinta jää uudelle valtuustolle. Sen toimikausi alkaa kesäkuun alussa.

– Vaalien jälkeen tiedetään, keitä uudessa valtuustossa on, ja heidät voidaan pitää ajan tasalla prosessista, Ventola sanoo.

Kunnanhallitus päätti esityksen mukaisesti, että kunnanjohtajan virka julistetaan haettavaksi 20.4. kello 15 mennessä.

– Organisaatiolle on raskas välivaihe, kun yksi avainhenkilö puuttuu. Siksi toivottavasti uusi kunnanjohtaja saadaan mahdollisimman pian remmiin, Ventola sanoo.

Kunnanjohtajan valintaa valmistelemaan asetettiin työryhmä, johon kunnanhallitus nimesi jäseniksi kunnanhallituksen varsinaiset jäsenet sekä valtuuston puheenjohtajan ja valtuuston 3. varapuheenjohtajan.

Hattulan nykyinen kunnanjohtaja Lauri Inna on valittu Salon kaupunginjohtajaksi. Hän arvioi aiemmin, että voisi siirtyä Saloon kesäkuun alkupuolella.

Inna aloitti Hattulan kunnanjohtajana viime vuoden tammikuussa. HÄSA

 

 

 

 

 

 

Päivän lehti

1.6.2020