Kanta-Häme Hattula

Hattulakin hakee valtionosuuden korotusta tälle vuodelle, ensi vuodesta tulossa vaikea

Hattula hakee puolen miljoonan euron suuruista korotusta harkinnanvaraiseen valtionosuuteen. Kunnanhallitus päätti hausta maanantaina, joka oli viimeinen mahdollinen hakupäivä.

Kunnat ovat voineet hakea korotusta poikkeuksellisten tai tilapäisten kunnallistaloudellisten vaikeuksien, kuten esimerkiksi koronaepidemian aiheuttaman tulojen menetyksen takia. Jaettavana on yhteensä 60 miljoonaa euroa.

Hattulassa hakua perustellaan sillä, että kunnan verotulot ovat romahtaneet ja samaan aikaan sosiaali- ja terveystoimen kustannukset ovat kasvaneet. Vuoden 2020 talousarvio oli 0,8 miljoonaa euroa ylijäämäinen, mutta nyt ennuste osoittaa 1,1 miljoonan euron alijäämää tälle vuodelle.

Myös ensi vuodesta näyttää tulevan vaikea, sillä jo budjettikehys on alijäämäinen.

Janakkala ei hae

Janakkala puolestaan ei ole hakemassa harkinnanvaraista avustusta.

-Ei sillä, etteikö raha olisi tarpeen, mutta meillä ei ole nyt sellaista talouden saneerausohjelmaa, jota hakuprosessissa edellytetään, kunnanjohtaja Reijo Siltala kertoo.

Janakkalan talousasioita pohditaan seuraavan kerran ensi maanantain seminaarissa.

Hämeenlinna päätti jo aiemmin elokuussa hakea harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta. Haettu summa on 4,5 miljoonaa euroa. HÄSA

Juttua päivitetty 1.9.2020 kello 16.05: Lisätty tieto Janakkalan ja Hämeenlinnan tilanteesta.

Lue myösHämeenlinna on hakemassa valtionosuuteen miljoonakorotusta – ”Kaupungin talous ei ilman valtion tukea kestä” (21.8.2020)

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic