Kanta-Häme

Hattulakin päätti jättää Kehken

Hattulan kunta luopuu osakkuudestaan Kehkessä eli Kehittämiskeskus oy Hämeessä. Kunnanhallitus päätti asiasta maanantaina. Janakkalan kunnanhallitus teki vastaavan päätöksen viikko sitten.

Hattulan hallitus päätti, ettei se sitoudu Kehken perus- eikä hankerahoitukseen. Kunta myy osakkeensa Kehkelle tai Hämeenlinnan kaupungille osakassopimuksen mukaisesti.

Janakkalan tavoin Hattulan hallitus ilmaisi kiinnostuksensa ostaa mahdollisesti palveluja Kehkeltä.

Kehkestä kaupungin yhtiö

Hattulan ja Janakkalan kannanotot tarkoittavat sitä, että Kehittämiskeskukselle jää vain yksi omistaja, Hämeenlinnan kaupunki.

Hattula päätti jo viime vuoden puolella, että se budjetoi Kehkeen aiempaa vähemmän rahaa. Janakkala puolestaan ei ole osallistunut Kehken rahoitukseen kolmeen vuoteen.

Kehken hallitus pyysi helmikuun alussa omistajakunniltaan täysimääräistä sitoutumista perusrahoitukseen. Lisäksi Kehke vaati, että jos Hattula ja Janakkala eivät tähän lähde, niiden on myytävä Kehken osakkaansa Kehkelle tai Hämeenlinnalle.

Kehittämiskeskus oy Häme perustettiin seudulliseksi elinkeinoyhtiöksi vuonna 2000. Perustajina olivat Hämeenlinnan seudun kahdeksan kuntaa. Nykyään seudulla on enää kolme kuntaa. (HäSa)

Päivän lehti

2.4.2020