Kanta-Häme Hattula

Hattulalaiselle Lakstedtin Puutarhalle laatutuottajapalkinto – Yritys on vuoden 2019 paras kukkaviljelmä Suomessa

Tarja Lakstedt otti vastuun Lakstedtin Puutarhasta vuonna 1988 Heikki Lakstedtin kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen
Tarja Lakstedt otti vastuun Lakstedtin Puutarhasta vuonna 1988 Heikki Lakstedtin kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto

Kotimaiset Kasvikset ry palkitsi keskiviikkona Lakstedtin Puutarha oy:n Hattulasta vuoden 2019 parhaana kukkaviljelmänä Suomessa.

Yritys palkittiin laatutuottajapalkinnolla Kauppapuutarhaliitto ry:n 100-vuotisjuhlakokouksessa Hämeenlinnassa.

Yrityksen perustivat Erkki ja Aino Lakstedt vuonna 1954. Nykyiset yrittäjät Tarja ja Heikki Lakstedt ottivat vastuun puutarhasta vuonna 1988. Tätä nykyä yrityksen toiminnassa on mukana myös kolmas sukupolvi, sisarukset Eero Lakstedt ja Sanni Schadewitz.

Yritys työllistää sesonkiaikoina kaikkiaan yhdeksän henkilöä. Lisäksi sillä on yhteistyötä läheisen HAMK Lepaan puutarhaopiskelijoiden kanssa.

 

Yrityksellä on kasvihuoneita vajaat 8 000 neliömetriä, eli kokonsa puolesta yritys on yli kaksi kertaa suurempi kuin vastaavan kaltaiset kukkaviljelmät Suomessa.

Yritys koostuu kahdesta tosiaan lähellä olevasta puutarhasta. Puutarhan tuotanto on ympärivuotista kattaen laajasti kotimaisia sesongin kukkia.

Puutarhan tuotannosta valtaosa, noin 85 prosenttia, myydään Kanta-Hämeen alueen kukkakauppojen, tukkujen ja markettien kautta. Loput ovat suoramyyntiä lähinnä kevätsesongin aikaan. Lisäksi puutarhan kukkien itsepalvelumyymälä palvelee päivittäin ympäri vuoden.

Yritys on ottanut myös ympäristöystävällisyyden ja ekologisuuden vahvasti mukaan. Lähikukkatuotannossa kuljetuksia tarvitaan hyvin vähän. Lisäksi energia-hankinnoissaan yritys käyttää vihreää sähköä sekä sertifioitua kotimaista puuenergiaa.

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic